αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 μεγαλύτερα ψέμματα που λέμε στον εαυτό μας για την επιχειρηματικότητα και τη ζωή: Σημειώνει ένας coach και συγγραφέας

Τα 3 μεγαλύτερα ψέμματα που λέμε στον εαυτό μας για την επιχειρηματικότητα και τη ζωή: Σημειώνει ένας coach και συγγραφέας

Το καλύτερο μέλλον -όποιο κι αν είναι αυτό- δεν μπορεί να έρθει σε κάποιον, αν δεν είναι ειλικρινής με τον εαυτό του. Αρκετοί άνθρωποι δεν το κάνουν αυτό. Μπορεί να βλέπουν ότι η διαδρομή τους δεν είναι σωστή, όμως καταφέρνουν να λένε συνεχώς ψέμματα στον εαυτό τους.

Σε μερικά τέτοια συμπεράσματα, έχει καταλήξει ο συγγραφέας και coach, Ayodeji Awosika. Σε άρθρο του στο Thrive Global, εξηγεί ότι αν δεν καταφέρεις να δεις κατάματα την αλήθεια στο παρόν, δεν θα φτάσεις ποτέ σε ένα καλύτερο μέλλον. Παρακάτω, ακολουθούν τα 3 μεγαλύτερα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας, για την επιχειρηματικότητα και τη ζωή γενικότερα.

1- Πάντα κάτι λείπει: Μπορεί να έχεις καταφέρει κάποια σημαντικά επιτεύγματα στην επαγγελματική ή προσωπική σου ζωή. Όμως πολλοί άνθρωποι, δεν είναι ποτέ ευχαριστημένοι. Θεωρούν ότι αν καταφέρουν «κάτι ακόμα» θα γίνουν πιο ευτυχισμένοι. Κάτι που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ισχύει.

2- Ο κόσμος μου χρωστάει κάτι: Όταν σε ρωτάνε γιατί αξίζεις κάτι, συνήθως είναι δύσκολο να βρεις τις απαντήσεις. Άραγε, τι έχεις κάνει και πόσο χρόνο έχεις ξοδέψει, για να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου; Κανείς δεν κερδίζει στο χρηματιστήριο… αν δεν επενδύσει. Έτσι είναι επίσης στην επιχειρηματικότητα και στη ζωή. Κανείς δεν σου χρωστά τίποτα. Πρέπει να τα κερδίσεις με τον κόπο σου.

3- Δεν μπορώ να κάνω τίποτα: Μια δικαιολογία που ακούμε συχνά και στην Ελλάδα. Πάντα μας φταίνε οι άλλοι, και οι διάφορες καταστάσεις. Εμείς συνήθως «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα». Αν έχει ζήσει με έναν συγκεκριμένο τρόπο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήθρε η ώρα να κάνεις κάποιες αλλαγές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + eighteen =