αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα χαρακτηριστικά που έχουν οι Mark Zuckerberg, Tim Cook και άλλοι leaders (και κάνουν τη διαφορά)

Τα χαρακτηριστικά που έχουν οι Mark Zuckerberg, Tim Cook και άλλοι leaders (και κάνουν τη διαφορά)

Τα παραδείγματα είναι αρκετά. Βλέπουμε τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες του κόσμου, όπως ο Mark Zuckerberg, ο Jeff Bezos ή ο Elon Musk, να καινοτομούν, να δημιουργούν και να εμπνέουν. Αλήθεια, τι κάνει, άραγε, αυτούς τους ανθρώπους διαφορετικούς από όλους τους υπόλοιπους; Τι χαρακτηριστικά έχουν που τους κάνουν τόσο επιτυχημένους;

Το αμερικανικό Entrepreneur.com έκανε ένα ενδιαφέρον «πείραμα». Με τη βοήθεια του υπερυπολογιστή Watson της IBM και του ιστότοπου διαχείρισης καριέρας Paysa, προσπάθησε να καταγράψει τα βασικά χαρακτηριστικά που έχουν οι μεγάλοι ηγέτες. Αναλύοντας ομιλίες, άρθρα, βιβλία ή γενικότερες δηλώσεις τους. Όπως θα δείτε στο πρώτο γράφημα που ακολουθεί, έχει γίνει διαχωρισμός, σε 8 πεδία: ψυχαγωγία, μόδα, οικονομικά, νομικά, μάρκετινγκ, ΜΜΕ, ιατρική και πολιτική. Στο κάθε ένα από αυτά, έχουν καταγραφεί τα 6 κοινά χαρακτηριστικά, που έχουν οι ηγέτες που δραστηριοποιούνται εκεί.

Στο δεύτερο γράφημα, βλέπετε τους leaders με την μεγαλύτερη φαντασία. Πρώτος έρχεται ο Tim Cook (Apple), στη δεύτερη θέση είναι ο Jeff Bezos (Amazon), ενώ μέσα στη λίστα υπάρχουν επίσης πολλά γνωστά ονόματα.

Από όλους τους ηγέτες που ανέλυσε ο υπερυπολογιστής της IBM, προέκυψε ένα ενδιαφέρον στοιχείο: Ο Mark Zuckerberg είναι ο leader που έχει τα λιγότερα κοινά χαρακτηριστικά με άλλους κορυφαίους ηγέτες. Μοιάζει σαν να… παίζει μόνος του, έχοντας τα δικά του στοιχεία- κλειδιά. Αυτά μπορείτε να τα δείτε, στο τρίτο γράφημα που ακολουθεί.

https://assets.entrepreneur.com/images/misc/1496782195_image1.png

https://assets.entrepreneur.com/images/misc/1496782276_image7.png

https://assets.entrepreneur.com/images/misc/1496782338_image2.png

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =