αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα ρίσκα, ο φόβος της αποτυχίας και τα όνειρα σου: Μέσα σε 1 λεπτό, ο ιδρυτής του Skype εξηγεί τι πρέπει να κάνεις

Τα ρίσκα, ο φόβος της αποτυχίας και τα όνειρα σου: Μέσα σε 1 λεπτό, ο ιδρυτής του Skype εξηγεί τι πρέπει να κάνεις

Το 2003, όταν τα τεχνολογικά δεδομένα ήταν πολύ διαφορετικά, ο Σουηδός Niklas Zennström μαζί με τον Δανό Janus Friis, ίδρυσαν το Skype. Η δυο τους πίστευαν από την αρχή σε αυτό που είχαν φτιάξει. Παρά τις εκτιμήσεις των τότε αναλυτών, που έλεγαν ότι το Skype θα αποτύχει. Τελικά, το Skype έφτασε στην απόλυτη επιτυχία και το 2009 εξαγοράστηκε από το Ebay, προς 2,6 δισ. δολάρια.

Φυσικά, μέχρι σήμερα η γνωστή πλατφόρμα αποτελεί το εργαλείο, έτσι ώστε να επικοινωνούν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Σε ομιλία του πριν μερικά χρόνια, την οποία αλιεύσαμε στο Youtube, ο Niklas Zennström, είχε μιλήσει για τα ρίσκα που πρέπει να πάρει ένας επιχειρηματίας, τον φόβο της αποτυχία και τα όνειρα του που πρέπει να κυνηγήσει.

«Αν θες να φτάσεις οπουδήποτε στη ζωή σου και να ακολουθήσεις τα όνειρα σου, πρέπει να πάρεις ρίσκα. Τα ρίσκα δημιουργούν αποτυχίες, άρα αν θέλεις να τα καταφέρεις πρέπει να μη φοβάσαι την αποτυχία», σημειώνει ο Mr Skype.

Όπως εξηγεί μέσα στο απόσπασμα διάρκειας μόλις 1:10 λεπτού, ο μόνος δρόμος για να φτάσεις στην δική σου επιτυχία είναι αυτός. Πρέπει να πάψεις να φοβάσαι την αποτυχία και να πάρεις ρίσκα. Έτσι θα δημιουργήσεις ένα καλύτερο μέλλον για εσένα αλλά και την κοινωνία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =