αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα νέα smartphones με τα οποία κάνει το come back η Nokia (ναι, εκτός από το 3310)

Τα νέα smartphones με τα οποία κάνει το come back η Nokia (ναι, εκτός από το 3310)

Μπορεί η Nokia να μην κατασκευάζει πλέον η ίδια φορητές συσκευές, όμως το brand name της παραμένει ένα από τα πιο ισχυρά στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Οι χιλιάδες πιστοί φίλοι της εταιρείας, που επί αρκετά χρόνια περίμεναν καρτερικά την επόμενη μεγάλη ανακοίνωση κάποιου προϊόντος με το λογότυπό της, μπορούν πλέον να πανηγυρίζουν, αφού στη MWC 2017 αποκαλύφθηκαν πλήθος νέων smartphones με Android που φέρουν την επωνυμία της.

Οι νέες συσκευές, για τις οποίες είναι υπεύθυνη η HMD Global και κατασκευάζει η Foxconn, θα βασίζονται σε μια ελαφριά εκδοχή του Android 7 Nougat, που θα διαθέτει εύχρηστο και λειτουργικό GUI, σχεδιασμένο κατάλληλα ώστε να μην καταναλώνει άσκοπα πόρους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε μάλιστα στα updates, που η εταιρεία υποστηρίζει ότι θα φτάνουν στις νέες τους προτάσεις… στην ώρα τους, αφού ήδη συνεργάζεται με τη Google για να επιτευχθεί αυτό.

Πάντως, η Nokia δεν αναφέρθηκε μόνο σε smartphones κατά την παρουσίασή της στη MWC 2017. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας έκαναν λόγο και για το όραμα της εταιρείας σχετικά με τα wearables, την εικονική πραγματικότητα, το 5G, αλλά και τον τομέα της “συνδεδεμένης υγείας”, που θα επιτρέψει την απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών από ιατρικό προσωπικό μέσω σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων. Ας δούμε όμως παρακάτω αναλυτικότερα τις νέες συσκευές που ανακοινώθηκαν:

  • Nokia 6

Η συγκεκριμένη πρόταση των Nokia / HMD Global κυκλοφορεί ήδη εδώ και μερικούς μήνες στην αγορά της Κίνας. Ωστόσο, στη MWC 2017 ανακοινώθηκε η διάθεσή της στον υπόλοιπο κόσμο – στη χώρα μας αναμένεται με τιμή τα €229. Όσον αφορά στο hardware δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά από το μοντέλο που πωλείται στην Κίνα, αφού η παγκόσμια έκδοση του Nokia 6 βασίζεται επίσης στο ίδιο ενιαίο σώμα από αλουμίνιο, το Snapdragon 430 SoC, 3GB μνήμης RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου. Η οθόνη παραμένει στις 5,5 ίντσες, προστατεύεται από Gorilla Glass 3 και διαθέτει Full HD ανάλυση. Το Nokia 6 διατίθεται σε τέσσερα χρώματα – μαύρο ματ, ασημί, ιριδίζον μπλε και χάλκινο, όπως αναφέρει το Pc Magazine.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης πάντως αποκαλύφθηκε και μια περιορισμένης κυκλοφορίας πολυτελέστερη έκδοση της συσκευής, η Arte Black, που θα κοστίζει €299. Η κύρια διαφοροποίηση της εν λόγω έκδοσης από το βασικό μοντέλο, είναι ότι ενσωματώνει 4GB μνήμης και 64GB χώρου αποθήκευσης, ενώ έρχεται σε εντυπωσιακό μαύρο χρώμα.

  • Nokia 5

To Nokia 5 βασίζεται σε οθόνη 5,2 ιντσών που επικαλύπτεται από Corning Gorilla Glass και προορίζεται για όσους χρειάζονται μια στιβαρή συσκευή με σκελετό από αλουμίνιο, της οποίας οι διαστάσεις διευκολύνουν τη χρήση με το ένα χέρι. Αξιοποιεί και αυτό το SoC Snapdragon 430, ενώ στην Ελλάδα θα μπορεί να αποκτηθεί για €189.

Η συγκεκριμένη πρόταση της HMD Global θα γίνει διαθέσιμη στην αγορά μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2017.

  • Nokia 3

Το Nokia 3 είναι το οικονομικότερο smartphone των Nokia / HMD Global, που προορίζεται για την entry-level αγορά, χωρίς ωστόσο να υστερεί σε κανένα τομέα. Είναι μια όμορφη συσκευή που ξεχωρίζει λόγω της κατασκευής της από αλουμίνιο και την κορυφαία για την κατηγορία οθόνη των 5 ιντσών με επένδυση από Gorilla Glass.

Στα πλεονεκτήματα της συσκευής περιλαμβάνεται η υψηλής ποιότητας εμπρόσθια κάμερα των 8 MP, που θα εντυπωσιάσει τους λάτρεις των selfies. Η τιμή της προσιτής πρότασης της Nokia δεν θα ξεπερνά τα €140.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =