αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα νέα Samsung Galaxy θα έχουν μόνο κυρτές οθόνες

Τα νέα Samsung Galaxy θα έχουν μόνο κυρτές οθόνες

Το Galaxy S8 είναι η επόμενη ναυαρχίδα που πρόκειται να λανσάρει η Samsung και η συσκευή που θα αναλάβει να επουλώσει τις πληγές που άνοιξαν στα ταμεία της εταιρείας οι «εκρηκτικές» μπαταρίες του Note 7.

Πρόσφατο δημοσίευμα της κορεατικής εφημερίδας Korea Herald ρίχνει φως στις επιλογές της Samsung σε ότι αφορά την οθόνη του νέου κορυφαίου smartphone. Σύμφωνα με τις πηγές του δημοσιεύματος, η Samsung πρόκειται να παραμείνει πιστή στην στρατηγική των κυρτών οθονών καταργώντας τελείως τις εκδόσεις με επίπεδες οθόνες.

Έτσι, το Galaxy S8 θα είναι διαθέσιμο σε διαγώνιους οθόνης στις 5,7 και 6,2 ίντσες, οι οποίες θα είναι κυρτές και στις δύο πλευρές, κατά τα πρότυπα του περυσινού Galaxy S7 edge. Επιπλέον, αναφέρεται ότι οι νέες συσκευές πρακτικά δεν θα διαθέτουν περιθώριο οθόνης ενώ ο λόγος οθόνης/ κύριο σώμα της συσκευής θα ξεπερνά το 90%. Προφανώς και εδώ η επιρροή του Xiaomi Mi MIX είναι σημαντική.

Παρά το γεγονός ότι οι εκδόσεις Edge προηγούμενων Galaxy S συσκευών έχουν κινηθεί πολύ ικανοποιητικά σε εμπορικό επίπεδο, το δημοσίευμα της Korea Herald φιλοξενεί δηλώσεις αναλυτή του κορεατικού Ινστιτούτου Βιομηχανίας Οικονομίας και Εμπορίου ο οποίος υποστηρίζει ότι «οι dual-edge οθόνες δεν γνωρίζουν μεγάλη ζήτηση καθώς πολλοί χρήστες τις βρίσκουν άβολες και αγγίζουν κατά λάθος επανειλημμένα τα πλευρά του smartphone».

Αντίθετα, αναλυτής της NH Investment & Securities υποστηρίζει ότι «η Samsung, για να εκτοξεύσει την αποδοτικότητα των συσκευών της, θα πρέπει να παρουσιάσει ένα αναδιπλούμενο smartphone, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τόσο σαν smartphone όσο και σαν tablet».

Όπως σημειώνει το τεχνολογικό site Pestaola.gr, σε κάθε περίπτωση, όλες οι απορίες αναμένεται να λυθούν την 26η Φεβρουαρίου, στη Βαρκελώνη, κατά το Samsung Galaxy Unpacked event που διοργανώνεται μία μέρα πριν το Mobile World Congress ανοίξει επίσημα τις πύλες του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + nine =