αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα «μυστικά» συμφωνητικά, οι εκφοβισμοί και οι εργασιακές συνθήκες: Η Tesla βρίσκεται μπροστά σε μπελάδες

Τα «μυστικά» συμφωνητικά, οι εκφοβισμοί και οι εργασιακές συνθήκες: Η Tesla βρίσκεται μπροστά σε μπελάδες

Η αμερικανική υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με την τήρηση του εργατικού δικαίου κατέθεσε καταγγελία κατά της επιχείρησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, λέγοντας ότι έκρινε βάσιμες καταγγελίες εργαζομένων για άδικες εργασιακές πρακτικές.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Εθνικής Επιτροπής Εργασίας (National Labor Board), η Tesla παραβίασε δικαιώματα εργαζομένων απαιτώντας τους να υπογράψουν συμφωνία εμπιστευτικότητας που θα μπορούσε να τους εμποδίσει να μιλήσουν για τις συνθήκες εργασίας τους και θέματα ασφάλειας στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Fremont της Καλιφόρνια.

Ο Υπηρεσία διερεύνησε επίσης κατηγορίες των εργαζομένων ότι η Tesla τους εκφόβισε, παραβιάζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων βάσει του ομοσπονδιακού εργατικού δικαίου.

Από την πλευρά της, η Tesla αρνείται τους ισχυρισμούς.

Όπως σημειώνει το Liberal.gr, η εταιρεία οφείλει να απαντήσεις στις κατηγορίες έως τις 14 Σεπτεμβρίου. Η υπηρεσίας Εργασίας έχει προγραμματίσει ακρόαση για τις 14 Νοεμβρίου ενώπιον ενός διοικητικού δικαστή στο Όκλαντ της Καλιφόρνια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + nineteen =