αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα μαθήματα που έλαβα δουλεύοντας σε ένα εστιατόριο, ήταν τα σημαντικότερα της καριέρας μου»: Εξηγεί μια κορυφαία CEO

«Τα μαθήματα που έλαβα δουλεύοντας σε ένα εστιατόριο, ήταν τα σημαντικότερα της καριέρας μου»: Εξηγεί μια κορυφαία CEO

Όταν ψήνεις το μπιφτέκι Νο 500 μέσα σε μια ημέρα ή όταν προσπαθείς να εξυπηρετήσεις μερικούς δυσαρεστημένους πελάτες, μπορεί να είσαι σε μια φάση μάθησης. Ακόμα κι αν δεν το βλέπεις εκείνη την ώρα. Τέτοιες καταστάσεις, μπορούν να σου δώσουν πράγματα και να σε εξελίξουν σαν άνθρωπο και επαγγελματία.

Αυτό λέει η CEO της Yum China, Joey Wat. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους εστιατορίων στον κόσμο. Κάτω από την «ομπρέλα» του έχει brands όπως τα KFC και Pizza Hut. Όχι, η κορυφαία CEO δεν προσπαθεί να σας οδηγήσει στον πίσω από τον πάγκο, σε κάποιο από τα χιλιάδες εστιατόρια της.

Όμως, τα τρία χρόνια που πέρασε σε ένα κινέζικο εστιατόριο πριν το κολέγιο ήταν τα σημαντικότερα της καριέρας της, όπως δηλώνει στο CNBC.

«Δεν ήξερα ότι θα βρισκόμουν στο επιχειρηματικό πεδίο των εστιατορίων, αλλά όταν ήμουν 15 χρονών εργάστηκα σε ένα κινέζικο εστιατόριο για τρία χρόνια πριν από το πανεπιστήμιο και έμαθα τόσα πολλά», λέει  ίδια.

Όπως εξηγεί, εκείνα τα τρία χρόνια της έδωσαν το χαρακτηριστικό της ενσυναίσθησης, που έχει μέχρι σήμερα. Ως ενσυναίσθηση ορίζεται η συναισθηματική ταύτιση με την ψυχική κατάσταση ενός άλλου ατόμου, και η κατανόηση της συμπεριφοράς και των κινήτρων του.

«Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να βρω αυτό με το οποίο είμαι παθιασμένη» συμπληρώνει. Τονίζοντας ότι αρκετοί νέοι καταφέρνουν να το βρουν αυτό νωρίς. Αν όμως δεν γίνει στα πρώτα στάδια της διαδρομή σου, δεν πρέπει να σταματήσεις να ψάχνεις. Ενώ ακόμα κι όταν μπεις σε ένα επαγγελματικό μονοπάτι, πρέπει να είσαι σε μια διαρκή διαδικασία μάθησης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − ten =