αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα δύο αδέρφια που ξεκίνησαν από ένα χωρίο της Ιρλανδίας, ίδρυσαν το Stripe και τώρα αξίζουν 2,2 δισ. δολάρια

Τα δύο αδέρφια που ξεκίνησαν από ένα χωρίο της Ιρλανδίας, ίδρυσαν το Stripe και τώρα αξίζουν 2,2 δισ. δολάρια

Οι Patrick και John Collison ακολούθησαν τη δική τους ιδιαίτερη διαδρομή προς την κορυφή. Ξεκίνησαν από ένα μικρό χωριό στην Ιρλανδία. Εκεί όπου για να έχουν ίντερνετ, οι γονείς τους αναγκάστηκαν να αγοράσουν ειδική συσκευή, αφού η περιοχή δεν είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η επιτυχία τους, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εμμονή τους με την τεχνολογία και την κωδικοποίηση, όπως σημειώνει το CNBC. Τα δύο αδέρφια έμαθαν να γράφουν κώδικα πριν την ηλικία των 10 ετών.

«Πήγα στο βιβλιοπωλείο ένα Σάββατο και αγόρασα ένα βιβλίο για τον προγραμματισμό. Έτσι άρχισα τον προγραμματισμό» λέει ο Patrick.

Αργότερα, τα δύο αδέρφια είχαν… κοινή αποτυχία στις σπουδές. Ο Patrick παράτησε το MIT, ενώ ο John άφησε το Harvard. Και ξεκίνησαν την πρώτη τους startup με το όνομα Auctomatic. Μια πλατφόρμα διαχείρησης της αγοράς, για εταιρίες όπως το eBay. Μια πλατφόρμα που τελικά πούλησαν προς 5 εκατ. δολάρια. Ήταν πλέον έτοιμοι για το μεγάλο βήμα.

Το 2009 ξεκίνησαν να γράφον κώδικα για την πλατφόρμα online πληρωμών, Stripe. Λίγο αργότερα εξασφάλισαν χρηματοδότηση στον incubator Y Combinator, όπου τράβηξαν τα βλέμματα επενδυτών όπως ο Elon Musk και ο Peter Thiel. Το 2011 ίδρυσαν επίσημα το Stripe και η πορεία τους εκτοξεύτηκε. Πλέον δεν μένουν στο μικρό χωριό τους, αλλά σε ένα πολυτελές σπίτι στο Σαν Φρανσίσκο. Με το Forbes να τους περιλαμβάνει στη νέα λίστα του, για τους πιο πλούσιους νέους του 2017. Ο καθένας από τα δύο αδέρφια, έχει μια περιουσία που φτάνει τα 1,1 δισ. δολάρια.

Ο Patrick είναι CEO της εταιρίας και ο John πρόεδρος. Ακόμα και σήμερα πάντως, οι δύο νέοι (28 και 26 ετών) μοιάζουν ταπεινοί. Θεωρούν, ότι παρά το γεγονός ότι πέτυχαν τους στόχους τους πολύ νωρίς, έχουν ακόμα πολλά να κάνουν. Έχουν ακόμα εκείνον τον ενθουσιασμό, που είχαν όταν ξεκίναγαν πριν μερικά χρόνια. Σε εκείνο το μικρό χωριό στην Ιρλανδία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − nine =