αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα «διαστημικά» γραφεία της Apple ανοίγουν τον Απρίλιο- Θα χρειαστούν 6 μήνες για να μεταφερθούν 12.000 εργαζόμενοι

Τα «διαστημικά» γραφεία της Apple ανοίγουν τον Απρίλιο- Θα χρειαστούν 6 μήνες για να μεταφερθούν 12.000 εργαζόμενοι

Η Apple σχεδιάζει να ανοίξει τα νέα «διαστημικά» γραφεία της τον ερχόμενο Απρίλιο. Το νέο φουτουριστικό κτίριο θα έχει το όνομα Apple Park και θα βρίσκεται στην Καλιφόρνια. Το συνολικό κόστος κατασκευής θα φτάσει τα 5 δισ. δολάρια. Ενώ θα χρειαστούν 6 ολόκληροι μήνες, για να μεταφερθούν και να εγκατασταθούν εκεί οι 12.000 εργαζόμενοι.

Τα νέα γραφεία, έχουν συνολική έκταση 175 στρεμμάτων. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι όταν θα φτάσουν εκεί οι πρώτοι εργαζόμενοι, κάποιες εργασίες στον χώρο περιμετρικά του κτιρίου θα είναι ακόμα σε εξέλιξη. Σημειώνεται, ότι πρόκειται για ένα project που αρχικά είχε οραματιστεί ο Steve Jobs.

Η Apple σκέφτεται να ονομάσει το αμφιθέατρο το οποίο θα χτιστεί εκεί, με το όνομα του ιστορικού συνιδρυτή της εταιρίας. Το εν λόγω αμφιθέατρο θα είναι χωρητικότητας 1.000 ατόμων και θα βρίσκεται σε ένα λόφο με θέα το κεντρικό κτίριο της Apple.

Η όλη εγκατάσταση θα περιλαμβάνει επίσης πάρκο, ένα Apple Store, καφετέριες, ένα κέντρο επισκεπτών αλλά και ένα μεγάλο γυμναστήριο για τους ανθρώπους της αμερικανικής εταιρίας. Το επίσης εντυπωσιακό, είναι ότι το Apple Park θα τροφοδοτείται από από φωτοβολταϊκά πάνελ τα οποία θα βρίσκονται στην οροφή. Καθιστώντας το μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις που αφορούν την ηλιακή ενέργεια, σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, η Apple σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον αερισμό του κτιρίου, έτσι ώστε αυτό να μην χρειάζεται θέρμανση ή κλιματισμό για τους 9 μήνες του έτους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =