αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα δεδομένα σοβαρεύουν: Η Uber προσέλαβε έμπειρο στέλεχος της NASA για να «τρέξει» τα ιπτάμενα αυτοκίνητα της

Τα δεδομένα σοβαρεύουν: Η Uber προσέλαβε έμπειρο στέλεχος της NASA για να «τρέξει» τα ιπτάμενα αυτοκίνητα της

Πριν λίγο καιρό, μιλάγαμε εδώ στο It’s Possible για το σχέδιο της Uber το οποίο αφορά τα ιπτάμενα αυτοκίνητα της. Η γνωστή εταιρία φαίνεται ότι θέλει να επεκταθεί… και στον ουρανό. Κάτι που είναι γνωστό. Τώρα όμως, τα δεδομένα γίνονται πιο σοβαρά. Αφού η Uber προσέλαβε τον Mark Moore. Ένα στέλεχος το οποίο βρισκόταν εδώ και 30 χρόνια στη NASA.

Ο ίδιος μαζί με το επιτελείο της Uber θα «τρέξουν» το εγχείρημα με τα ιπτάμενα οχήματα. Αυτές τις πληροφορίες αποκαλύπτει το Bloomberg και η είδηση κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ. Το φουτουριστικό εγχείρημα είναι γνωστό ως «Uber’s flying car project».

Πριν από λίγους μήνες, είχε διαρέυσει το σχέδιο της Uber, το οποίο έδειχνε το πως περίπου θα είναι τα ιπτάμενα ταξί της. Τα οποία θα απογειώνονται και θα προσγειώνονται κάθετα (περίπου όπως τα ελικόπτερα). Ναι, και αυτά θα διαθέτουν έλικες. Θεωρητικά, η παραλαβή των επιβατών θα μπορεί αν γίνεται ακόμα και από ταράτσες κτιρίων.

Φυσικά, πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για την ώρα. Δεν έχουμε δει ούτε καν κάποιο χειροπιαστό πρωτότυπο. Ενώ αν αυτό γίνει, θα πρέπει να δούμε επίσης πως θα λυθούν μια σειρά από ζητήματα, όπως π.χ. η διάρκεια μπαταρίας ή το θέμα της ηχορύπανσης μέσα σε κατοικημένες περιοχές.

Όπως αναφέρουν αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, ο Mark Moore δεν θα κατασκευάσει από την αρχή ένα ιπτάμενο όχημα για λογαριασμό της Uber. Αλλά θα βοηθήσει στο να επιλυθούν προβλήματα σαν αυτά που σημειώνονται πιο πάνω. Μένει να δούμε τι θα γίνει στην πράξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 13 =