αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα δεδομένα για τον Μαρινόπουλο και το deadline της 14ης Φεβρουαρίου

Τα δεδομένα για τον Μαρινόπουλο και το deadline της 14ης Φεβρουαρίου

Σε επικίνδυνες ατραπούς εισήλθε η προσπάθεια διάσωσης του Μαρινόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζομένους εξαντλήθηκαν τα χρήματα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης που κρατούσε στη ζωή την αλυσίδα, καλύπτοντας τα έξοδα λειτουργίας μέχρι την έκδοσης της απόφασης του δικαστηρίου και πλέον κανένας δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά την κατάληξη της υπόθεσης.

Αρμόδιες πηγές που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έλεγαν ότι πλέον δεν υπάρχουν τα χρήματα για την καταβολή της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου, ενώ η εκκρεμούσα απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της εταιρείας δεν είναι σαφές πότε θα εκδοθεί. Ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2017, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι αυτό πρόκειται να συμβεί.

Όπως σημειώνει η Ημερησία, κύκλοι του υπουργού Επικρατείας έσπευσαν πάντως να καθησυχάσουν τους φόβους των χιλιάδων εργαζομένων και προμηθευτών της αλυσίδας, λέγοντας ότι «οι εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος ΑΕ δεν πρέπει να ανησυχούν, λόγω της καθυστέρησης καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης. Η καθυστέρηση αυτή, που οφείλεται στους δυστυχώς συνήθεις αργούς ρυθμούς της δικαιοσύνης, δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία». Και προσέθεσαν πως «η κυβέρνηση, με όλες τις δυνάμεις της, θα προσπαθήσει, μία επιτυχής συμφωνία υπέρ 13.000 εργαζομένων και χιλιάδων προμηθευτών, να υλοποιηθεί».

Εκπρόσωπος των εργαζομένων που μίλησε στην «Η» δεν κρύβει την αγωνία του για το μέλλον της αλυσίδας και καλεί την κυβέρνηση να πιέσει για την επίσπευση της απόφασης.

Και αυτό γιατί τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα, αφού η συμφωνία διάσωσης που υπέγραψαν οι τράπεζες με τον Σκλαβενίτη, ο οποίος θα παίξει τον ρόλο του «λευκού ιππότη», εκπνέει στις 14 Φεβρουαρίου και μετά παύει να ισχύει. Επιπλέον, όσο δεν δίνεται λύση τόσο απαξιώνεται η αλυσίδα στα μάτια των καταναλωτών, οι οποίοι παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί απέναντί της. Πηγές με γνώση της κατάστασης αναφέρουν πως παρά την μερική αποκατάσταση της τροφοδοσίας κάποιων καταστημάτων του δικτύου (περίπου 100), λίγοι καταναλωτές κάνουν τις αγορές τους από τα σημεία του Μαρινόπουλου, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο το εγχείρημα ανάκαμψης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 8 =