αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα αυτόνομα οχήματα της Uber βγήκαν στους δρόμους και είναι διαθέσιμα για τους πολίτες

Τα αυτόνομα οχήματα της Uber βγήκαν στους δρόμους και είναι διαθέσιμα για τους πολίτες

Για ένα «κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα», έχει μιλήσει ένας άλλος tech leader, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Και φαίνεται ότι σήμερα είναι μια τέτοια ημέρα, κατά την οποία μπορούμε να δούμε μια σημαντική αλλαγή. Κάτι, που στο μέλλον θα είναι στην καθημερινότητα μας.

Είναι τα πολυσυζητημένα οχήματα χωρίς οδηγό. Σήμερα (14/12) βγήκαν στους δρόμους της Καλιφόρνια (συγκεκριμένα στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο) και είναι διαθέσιμα για τους πολίτες. Με την Uber να βρίσκεται πίσω από την εν λόγω πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα, η εταιρία χρησιμοποιεί τζιπ Volvo XC90s, τα οποία διαθέτουν 9 κάμερες, ενώ είναι επίσης εξοπλισμένα με ένα ραντάρ στην οροφή το οποίο «σαρώνει» οτιδήποτε βρίσκεται τριγύρω. Φυσικά, διαθέτουν και το σχετικό λογισμικό της Uber, που αφορά τα οχήματα χωρίς οδηγό.

Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι σε πρώτη φάση αυτά τα ογκώδη τζιπ δεν θα ταξιδεύουν εντελώς μόνα τους. Θα βρίσκονται δύο άνθρωποι της εταιρίας στο εσωτερικό. Ένας πίσω από τι τιμόνι, για λόγους ασφαλείας. Και ακόμα ένας στη θέση του συνοδηγού, αναλύοντας δεδομένα κατά τη διάρκεια της διαδρομής, έτσι ώστε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο η εν λόγω τεχνολογία.

Δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό, το πόσα ακριβώς high-tech αυτοκίνητα θα κινηθούν αυτές της ημέρες στους δρόμους της Καλιφόρνια. Ωστόσο, όπως σημειώνει το αμερικανικό site Recode.net, θεωρείτε δεδομένο, ότι η Uber θα τα πολλαπλασιάσει, όσο περνά ο καιρός και όσο τελειοποιείται η συγκεκριμένη τεχνολογία.

image_7

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − thirteen =