αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤαιριάζει… στους ελληνικούς δρόμους: Το νέο Ford Focus ανιχνεύει τις λακκούβες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ταιριάζει… στους ελληνικούς δρόμους: Το νέο Ford Focus ανιχνεύει τις λακκούβες (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ford θα εισαγάγει την τεχνολογία αυτή στην γκάμα της, αρχίζοντας από το νέο Focus της 4ης γενιάς που θα λανσαριστεί πολύ σύντομα στην αγορά.

Το σύστημα ανίχνευσης ανωμαλιών του οδοστρώματος συνδυάζεται με τα ενεργά προσαρμοζόμενα αμορτισέρ –τα οποία προσφέρονται ως έξτρα εξοπλισμός αντί £650 (€740) στη Βρετανία– και χρησιμοποιεί 12 αισθητήρες υψηλής ανάλυσης που μπορούν να «δουν» τις λακκούβες πριν πέσει μέσα το αυτοκίνητο.

Όταν ανιχνευθεί λακκούβα, τα αμορτισέρ ρυθμίζονται αυτόματα στη σκληρότερη θέση τους, οπότε οι τροχοί δεν πέφτουν τόσο βαθιά μέσα στη λακκούβα. Αυτό, όπως λέει η Ford, μειώνει το χτύπημα καθώς ο τροχός αναπηδά έξω από την τρύπα, βελτιώνοντας έτσι την άνεση και μειώνοντας την πιθανότητα ζημιάς.

Το σύστημα λέγεται ότι είναι πιο αποτελεσματικό στην πίσω ανάρτηση, επειδή υπάρχει περισσότερος χρόνος για να σφίξει το αμορτισέρ πριν ο τροχός συναντήσει τη λακκούβα.

Η τεχνολογία αυτή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πέρσι στις ΗΠΑ και θα γίνει διαθέσιμη στην Ευρώπη όταν το νέο Focus έρθει στις εκθέσεις, αυτό το καλοκαίρι. Στη συνέχεια θα διατεθεί και σε όλα τα Ford πάνω από το Focus, και θα είναι στάνταρ στις εκδόσεις με συνεχώς προσαρμοζόμενα αμορτισέρ.

«Οι τεχνικοί μας ψάχνουν πάντα τους πιο ανώμαλους δρόμους για να δοκιμάσουν πραγματικά τις αναρτήσεις μας στο όριο. Όμως, όλο και περισσότερο αντιλαμβανόμαστε ότι οι ανώμαλοι δρόμοι βρίσκουν εμάς», είπε ο Guy Mathot, υπεύθυνος δυναμικής συμπεριφοράς για το νέο Focus. «Οι λακκούβες είναι ένα πρόβλημα από το οποίο δεν θα απαλλαγούμε σύντομα. Όμως, με την προηγμένη τεχνολογία αναρτήσεων του ολοκαίνουργιου Focus, μπορούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις τους».

Πηγή: Drive.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 15 =