αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι για να σταματήσεις την αναβλητικότητα (και μπορείς να ξεκινήσεις τώρα)

Τέσσερις τρόποι για να σταματήσεις την αναβλητικότητα (και μπορείς να ξεκινήσεις τώρα)

Καλές ιδέες, υπάρχουν. Ακόμα και στην Ελλάδα. Το έχουμε ξανά πει. Αρκεί να πας σε μερικά επιχειρηματικά events ή να δεις τις συζητήσει στα social media. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες από αυτές τις ιδέες δεν γίνονται ποτέ πραγματικότητα. Και μια από τις βασικές αιτίες είναι η αναβλητικότητα. Ενώ κάποιος έχει στο μυαλό του μια ιδέα, όταν τον ρωτάς γιατί δεν την κάνει πράξει, σου απαντά κάτι του στιλ «θα το κάνω αργότερα κάποια στιγμή». Τις περισσότερες φορές το «αργότερα» δεν έρχεται ποτέ.

Όμως τι κάνουν καλά, οι άνθρωποι που έχουν καταφέρει να «σκοτώσουν» την αναβλητικότητα; Και αυτοί αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις. Έχουν όμως καταφέρει να εφαρμόζουν απλές τακτικές, που τους βοηθούν να δρουν γρήγορα και αποφασιστικά. Εδώ είναι 4 τέτοιες κινήσεις που μπορείς να κάνεις και εσύ. Για αν αφήσεις πίσω την αναβλητικότητα μια για πάντα.

1# Απομάκρυνε τα εμπόδια: Βάλε κάτω τα δεδομένα και δες τι εμπόδια υπάρχουν στον δρόμο σου. Στην συνέχεια φτιάξε ένα πλάνο για να τα ξεπεράσεις. Κάπως έτσι, θα εστιάσεις στις σωστές κινήσεις. Και θα δεις την αναβλητικότητα να εξαφανίζεται.

2# Γιόρτασε τις μικρές νίκες: Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, από το να γιορτάζεις όταν βγάζεις ένα πράγμα από την to do λίστα σου. Αφού το έχεις ολοκληρώσει. Είναι αυτές οι μικρές νίκες που θα σου ανεβάσουν την ψυχολογία και θα σου δώσουν ώθηση για την συνέχεια.

3# Μην είσαι τελειομανής: Μην περιμένεις την «τέλεια στιγμή» για να ξεκινήσεις. Πιθανότατα αυτή δεν υπάρχει. Αν πάντα περιμένεις να βρεις το «τέλειο», δεν θα ξεκινήσεις ποτέ. Κάνε πράξη την ιδέα σου, και προσπάθησε να βελτιωθείς στην πορεία.

4# Το περιβάλλον: Παίζει ρόλο το τι έχεις γύρω σου. Και σε επίπεδο ανθρώπων, και σε επίπεδο υλικών πραγμάτων. Φρόντισε να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου, και δεν έχουν νοοτροπία αναβλητικότητας… την οποία μπορούν να σου μεταφέρουν. Επίσης ο χώρος που εργάζεσαι πρέπει να είναι τακτοποιημένος, να έχει σχετική ησυχία και να μην έχεις συσκευές που σου αποσπούν την προσοχή, όπως η τηλεόραση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 11 =