αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τακτικές για να γνωρίσεις ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις την επιχείρηση σου

Τέσσερις τακτικές για να γνωρίσεις ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις την επιχείρηση σου

Έχουμε ξανά μιλήσει για την σημασία του networking. Οι ευκαιρίες στην επαγγελματική ζωή μας, συνήθως δεν έρχονται μόνες τους. Υπάρχουν άνθρωποι πίσω από αυτές. Το ίδιο ισχύει και στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Αν καταφέρεις να γνωρίσεις τους σωστούς ανθρώπους, τότε θα είναι πιο εύκολο να αναπτυχθεί η επιχείρηση σου.

Δεν έχει σημασία όμως μόνο να τους γνωρίσεις. Ένα λάθος που κάνουν πολλοί, είναι να πηγαίνουν σε αμέτρητα events και να μοιράζουν αμέτρητες επαγγελματικές κάρτες. Στο τέλος της ημέρας, κανείς δεν θυμάται κανέναν. Έχει σημασία, πέρα από την πρώτη γνωριμία, να καταφέρεις να κρατήσεις «ενεργές» τις νέες σου επαφές που μόλις έβαλες στο δίκτυο σου. Να χτίσεις μια καλή σχέση μαζί τους.

Τώρα θα δούμε 4 τακτικές, που θα σε βοηθήσουν να γνωρίσεις τους σωστούς ανθρώπους για να αναπτύξεις την επιχείρηση σου. Και φυσικά να τους κρατήσεις στο δίκτυο σου.

1# Δημιούργησε την δική σου κοινότητα: ΟΚ, πήγες σε ένα event και γνώρισες κάποιους ανθρώπους. Αυτό που πρέπει να κάνεις όμως είναι να τους εντάξεις σε μια… κοινότητα. Την δική σου κοινότητα. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα στην εποχή μας, χρησιμοποιόντας τα social media. Εκεί θα χτίσεις το δικό σου κοινό που θα σε ακολουθεί. Και θα μπορείς να βρεις τον καθένα, με ένα απλό μήνυμα.

2# Μοιράσου αυτό που κάνεις: Δεν αρκεί μόνο να κάνεις καλή δουλειά. Πρέπει και να φαίνεται. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να σε βοηθήσει ή να σου προτείνει κάποια συνεργασία. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να μοιράζεσαι τις σημαντικές εξελίξεις γύρω από το project σου. Είτε δημόσια (π.χ. με κάποια social ανάρτηση), είτε prive σε κάποια συζήτηση με ένα άτομο.

3# Ένας καφές μπορεί να κάνει την διαφορά: Καλές οι επαφές εξ αποστάσεως και το chatting στα social media, όμως οι φυσικές συναντήσεις μπορούν να πάνε την σχέση σου με ένα άτομο σε άλλο επίπεδο. Επεδίωξε να πας για έναν καφέ, με το άτομο που σε ενδιαφέρει επαγγελματικά. Αμέσως θα δεις ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη οικειότητα μεταξύ σας. Ένας καφές, μπορεί να κάνει την διαφορά.

4# Στείλε emails που θα προκαλέσουν χαμόγελα: Πέρα από αυτά που θα πάρεις, πρέπει να σκέφτεσαι και την βοήθεια που ίσως μπορείς να δώσεις σε μια επαφή. Από την μεριά σου πρέπει επίσης να παρακολουθείς τις εξελίξεις στο πεδίο σου. Και την πορεία στην οποία βαδίζουν οι άνθρωποι που έχεις στο δίκτυο σου. Μη διστάσεις να στείλεις κάποιο email, στο οποίο θα προσφέρεις την βοήθεια σου σε κάποιον. Ένα email που θα προκαλέσει το χαμόγελο της άλλης πλευράς, είναι σημαντικό για να χτίσεις μια πιο καλή σχέση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − 1 =