αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις λόγοι για τους οποίους αξίζει να δουλεύεις σε έναν co-working χώρο

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους αξίζει να δουλεύεις σε έναν co-working χώρο

Το βλέπουμε και στην Ελλάδα: Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί αρκετοί co-working χώροι. Εκεί μπορεί να πάει ένας νέος επιχειρηματίας ή ο οποιοδήποτε έχει ένα νέο project ή είναι freelancer, να κάνει την σχετική αίτηση, κι αν εγκριθεί, να στεγαστεί σε ένα τέτοιο κτίριο. Πολλοί από αυτούς τους χώρους, λειτουργούν ουσιαστικά και ως startup θερμοκοιτίδες.

Εκεί μπορείς να στεγαστείς, (μιας και πολλές νέες επιχειρήσεις δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος γραφείων), να έρθει σε επαφή με ανθρώπους που θα σε καθοδηγήσουν, αλλά και με άλλα άτομα σαν εσένα που «τρέχουν» τα projects τους. Όλα αυτά, μπορεί να λειτουργήσουν προς όφελος σου. Το αμερικανικό Entrepreneur.com, παραθέτει τους 4 λόγους, για τους οποίους οι co-working χώροι μπορούν να εμπνεύσουν τη συνεργασία και την καινοτομία.

1- Μάθηση και συμβουλές: Είναι πολύ εύκολο, μέσα σε έναν τέτοιο χώρο να λάβεις συμβουλές από έμπειρους ανθρώπους πάνω στο πεδίο σου. Είναι σημαντικό, ότι ουσιαστικά αυτούς τους ανθρώπους, μπορείς να τους βρεις στην «διπλανή πόρτα». Ενώ πολλοί τέτοιο χώροι παρέχουν και άλλου τύπου συμβουλές που αφορούν π.χ. τα λογιστικά ή νομικά θέματα.

2- Προσλήψεις και απασχόληση: Σκέψου να θες να προσλάβεις έναν προγραμματιστή. Και στο ακριβώς δίπλα γραφείο να υπάρχει ένας, που τον βλέπεις κάθε ημέρα. Ποιον θα προσλάβεις; Ναι, αυτός που είναι στο διπλανό γραφείο.

3- Δικτύωση: Αν κάποιος άλλος σε έναν τέτοιο χώρο έχει κοινό πελατολόγιο με εσένα, μπορεί να σε προτείνει σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους. Η δικτύωση που γίνεται είναι σημαντική, ενώ πελάτες σου μπορεί να υπάρξουν ακόμα και στον ίδιο χώρο.

4- Συνεργασία και καινοτομία: Μπορεί για ένα project να εργάζονται άνθρωποι διαφορετικών ειδικοτήτων. Αυτοί, ως freelancers θα μπορούσαν να εργαστούν εξ αποστάσεως. Όμως σε έναν co-working χώρο μπορούν να έρθουν κοντά, να μαζευτούν και να συζητήσουν γύρω από ένα τραπέζι. Και κάπου εκεί, πολλές φορές, γεννιούνται οι καλύτερες και πιο καινοτόμες ιδέες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 14 =