αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις λόγοι για τους οποίους ένα ακατάστατο γραφείο μπορεί να δείχνει ότι είσαι μια ιδιοφυΐα

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους ένα ακατάστατο γραφείο μπορεί να δείχνει ότι είσαι μια ιδιοφυΐα

Τα περισσότερα άρθρα και αναλύσεις που διαβάζουμε, εξηγούν το πως θα τακτοποιήσεις σωστά το γραφείο σου έτσι ώστε να είσαι πιο παραγωγικός. Μόνο αν είναι όλα στη σωστή θέση, μπορείς να τα βρεις εύκολα, να «τρέξεις» πιο γρήγορα και τελικά να φτάσεις στην επιτυχία, λένε Τώρα θα δούμε την άλλη πλευρά.

Το να έχεις ένα ακατάστατο γραφείο, δεν είναι απαραίτητα κακό. Το αμερικανικό Entrepreneur.com, παραθέτει 4 λόγους για τους οποίους μπορεί να είναι σωστό ένα γραφείο στο οποίο… δεν είναι όλα στη θέση τους.

1- Το έχουν δοκιμάσει πολλά γνωστά πρόσωπα και σάρωσαν: Steve Jobs, J.K. Rowling, Alan Turing, Mark Twain, Thomas Edison, Albert Einstein. Τι κοινό μπορεί να έχουν όλοι αυτοί οι πετυχημένοι άνθρωποι; Δεν είχαν ποτέ τακτοποιημένα γραφεία. Κι όμως κατάφεραν να φτάσουν στην απόλυτη επιτυχία, στο πεδίο τους.

2- Είσαι πιο αποτελεσματικός από όσο νομίζεις: Μπορεί ένα ακατάστατο γραφείο να μοιάζει με χαώδες για κάποιον άλλον. Ωστόσο, για εσένα μπορεί να είναι απολύτως πρακτικό. Τα σημαντικά πράγματα συνήθως βρίσκονται στην κορυφή του «σορού». Και μπορείς να τα βρεις άμεσα και να είσαι αποτελεσματικός.

3- Κάνεις το απροσδόκητο: Έρευνα του University of Minnesota, έδειξε ότι οι άνθρωποι που έχουν ακατάστατα γραφεία είναι πιο δημιουργικοί και απρόβλεπτοι. Οι άνθρωποι που είναι σε αυτή την κατηγορία, πολλές φορές επιλέγουν να βγουν έξω από την «ζώνη άνεσης» τους και να δημιουργήσουν κάτι πραγματικά ανατρεπτικό. Από την άλλοι, όσοι έχουν τακτιποιημένα γραφεία, συνήθως προτιμούν τον πιο ασφαλή δρόμο.

4- Ο κόσμος μας είναι χαοτικός: Όπως λέει ο αστροφυσικός, Adam Frank, ζούμε σε ένα κόσμο που ήδη είναι χαοτικός. Τι μπορείς να κάνεις; Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να τον βάλεις σε απόλυτη τάξη. Αντί για αυτό προσπάθησε να κινηθείς σωστά μέσα στο… χάος. Και κάπου εκεί, θα γεννηθεί η δημιουργικότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 3 =