αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις βραδινές συνήθειες που θα σε κάνουν πιο παραγωγικό (και διαρκούν μόνο 5 λεπτά)

Τέσσερις βραδινές συνήθειες που θα σε κάνουν πιο παραγωγικό (και διαρκούν μόνο 5 λεπτά)

Είχες μια κουραστική και παραγωγική ημέρα. Φθάνεις σπίτι το βράδυ, και κάθεσαι να ξεκουραστείς. Εδώ είναι ένα λάθος που κάνουν αρκετοί άνθρωποι: Όταν έρχεται το βράδυ, μετά από μια κουραστική ημέρα, μπαίνουν… στον αυτόματο πιλότο. Κάνουν μια σειρά από τυχαία tasks, ενώ στη συνέχεια πέφτουν για ύπνο.

Ναι, είναι σημαντικό να χαλαρώσεις. Είναι όμως εξίσου σημαντικό να σκεφτείς λίγο τι έκανες την ημέρα που πέρασε και να βγάλεις κάποια βασικά συμπεράσματα. Έτσι, θα γίνεις πιο παραγωγικός και θα κινηθείς πιο σωστά στο προσεχές μέλλον.

Δεν χρειάζεται να αφιερώσεις άπλετο χρόνο. Το αμερικανικό Inc.com, παραθέτει 4 βραδινές συνήθειες που μπορείς να βάλεις στην ρουτίνα σου. Και διαρκούν μόνο 5 λεπτά η κάθε μια.

1- Δες τι έμαθες σήμερα: Ανέλυσε τα γεγονότα της ημέρας. Τι πήγε καλά; Τι όχι; Και το σημαντικότερο: Ποιο κομμάτι μπορεί να πάει καλύτερα και πως θα το πετύχεις αυτό; Ο οποιοσδήποτε στόχος, απαιτεί να βελτιωθείς τουλάχιστον 1% για να επιτευχθεί. Ενώ είναι σημαντικό να μην επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη κάθε ημέρα.

2- Ευγνωμοσύνη για αυτά που πέτυχες: Δεν θα είναι όλες οι ημέρες καλές. Τότε όμως πρέπει να ανατρέχεις στα θετικά που έχουν συμβεί, και να αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη για αυτά. Για 5 λεπτά, προσδιόρισε τα μικρά πράγματα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε κάνουν χαρούμενο.

3- Καθοδήγησε το μυαλό σου προς την επιτυχία: Οι καθημερινοί αντιπερισπασμοί είναι πολλοί. Τι μπορείς να κάνεις; Κάθε βράδυ σκέψου για 5 λεπτά τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου. Φτιάξε έναν λεπτομερή «χάρτη». Θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα.

4- Χαλάρωσε το μυαλό σου: Στο τέλος, «καθάρισε» το μυαλό σου. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει ο διαλογισμός. Προσπάθησε να διώξεις το άγχος και να ξεκουραστείς. Μια νέα ημέρα θα ξεκινήσει αύριο και πρέπει να είσαι φρέσκος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =