αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤέσσερις ανατρεπτικές φράσεις από τον καθηγητή του ΜΙΤ, Κωνσταντίνο Δασκαλάκη

Τέσσερις ανατρεπτικές φράσεις από τον καθηγητή του ΜΙΤ, Κωνσταντίνο Δασκαλάκη

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είναι καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ. Είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, έκανε διδακτορικό στο πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη θεωρητική πληροφορική και τη διεπαφή της με τα οικονομικά, τη στατιστική και την τεχνητή νοημοσύνη.

Έχει τιμηθεί με το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην πληροφορική, από τον διεθνή οργανισμό επιστήμης των υπολογιστών ACM. Η διδακτορική του διατριβή, με θέμα «Υπολογιστική Πολυπλοκότητα των Ισορροπιών Νας», απαντά σε ένα άλυτο επιστημονικό ερώτημα από τη δημοσίευση του Τζων Νας το 1950, για την οποία ο Νας βραβεύτηκε με το Νόμπελ Οικονομικών (1994).

Μάλιστα έχει βρεθεί και στην Ελλάδα, όπου έχει δώσει πολλές ενδιαφέρουσες ομιλίες. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής του όλα αυτά τα χρόνια, έχει πει πολλές ενδιαφέρουσες φράσεις. Οι οποίες σε κάνουν πάνω από όλα να σκεφτείς. Και έπειτα, να «δεις» τι έρχεται στο μέλλον που ανοίγεται μπροστά μας. Το It’s Possible συνέλεξε 4 ανατρεπτικές φράσεις του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη.

1# Χύμα εξυπνάδα χωρίς ενδιαφέροντα, πάθος και επιμονή, τι να την κάνεις; Δε λύνουμε παζλ κάθε μέρα, πρέπει να έχουμε στόχους.

2# Σε βάθος 30 χρόνων ίσως κάνουμε αναζήτηση με την σκέψη μας αντί να χρησιμοποιούμε τη φωνή μας ή να πληκτρολογούμε στο Google.

3# Τι δεν θα δούμε στο κοντινό μέλλον: Το ταξίδι στον χρόνο.

4# Το ποτάμι της τεχνολογίας, δεν γυρίζει πίσω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − eleven =