αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα συνηθισμένα λάθη που μπορούν να «γκρεμίσουν» την νέα επιχείρηση σου

Τέσσερα συνηθισμένα λάθη που μπορούν να «γκρεμίσουν» την νέα επιχείρηση σου

Ο δρόμος προς την επιχειρηματική επιτυχία δεν είναι εύκολος. Τα περιθώρια, ίσως είναι ακόμα πιο στενά μερικές φορές, για τους νέους επιχειρηματίες. Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για λάθη. Μερικές λάθος κινήσεις αρκούν για να «γκρεμίσουν» την επιχείρηση σου. Έτσι, όχι μόνο δεν θα φτάσεις στον τελικό στόχο, αλλά είναι πολύ πιθανό το «όνειρο» να σβήσει πολύ γρήγορα.

Ποια είναι όμως τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι επιχειρηματίες και μπορούν να καταστρέψουν μια επιχείρηση; Το αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει 4 από αυτά.

1- Δεν έμαθες τα απαιτούμενα skills: ΟΚ κανείς άνθρωπος δεν ξέρει τα πάντα, όταν μπαίνει στην επιχειρηματικότητα. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζεις κάποια βασικά skills από την αρχή, έτσι ώστε να τεστάρεις αν είσαι καλός σε αυτά και τι αποτελέσματα μπορείς να φέρεις.

2- Έχεις στόχους, αλλά όχι στρατηγική: Όλοι έχουν στόχους, αλλά αρκετοί δεν έχουν την στρατηγική για να φτάσουν μέχρι εκεί. Είναι σημαντικό να φτιάξεις έναν «χάρτη» που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου. Ο τρόπος μετρά.

3- Δεν κάνεις την δική σου έρευνα: Είναι σημαντικό να διαβάζεις βιβλία, να ακούς μέντορες ή να κοιτάς τι κάνουν οι ανταγωνιστές. Ωστόσο, αν δεν κάνεις την δική σου έρευνα και αν δεν ανακαλύψεις νέους τρόπους για να λύσεις ένα πρόβλημα, μάλλον η αποτυχία θα έρθει σύντομα. Κάνε την δική σου έρευνα.

4- Δεν ακούς το ένστικτο σου: Είναι εύκολο να παρασυρθείς από τις γνώμες των άλλων. Στο τέλος της ημέρας όμως, πρέπει να θυμάσαι ότι πρόκειται για τη δική σου επιχείρηση και τη δική σου ζωή γενικότερα. Άκου το ένστικτο σου και λάβε τις αποφάσεις που εσύ θέλεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 13 =