αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα πράγματα που πρέπει να κάνουν οι νέοι επιχειρηματίες: Ο Steve Wozniak σημειώνει

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να κάνουν οι νέοι επιχειρηματίες: Ο Steve Wozniak σημειώνει

Μπορεί ως ένα βαθμό να «επισκιάστηκε» από την προσωπικότητα του Steve Jobs, ωστόσο ο Steve Wozniak έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ίδρυση και ανάπτυξη της Apple. Μαζί με τον Jobs, ίδρυσαν την εταιρία το 1977 και άλλαξαν τα τεχνολογικά δεδομένα που γνώριζαν οι άνθρωποι μέχρι τότε.

Σκοπός της ίδρυσης της Apple και πρώτο της προϊόν ήταν ο υπολογιστής Apple I, ο οποίος έγινε ευρέως αποδεκτός ως ο πρώτος ολοκληρωμένος προσωπικός υπολογιστής του κόσμου. Ο Wozniak σχεδίασε και κατασκεύασε τους υπολογιστές Apple I και Apple II στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Οι υπολογιστές αυτοί αποτέλεσαν ορόσημο στην εξέλιξη των μικροϋπολογιστών.

Το σημαντικότερο: κατάφερε να κάνει όλα αυτά που είχε ονειρευτεί ο ίδιος. «Όλα τα όνειρα μου έχουν γίνει πραγματικότητα. Δέκα φορές περισσότερο από ότι νόμιζα» έχει δηλώσει ο Steve Wozniak.

Ο Wozniak τερμάτισε οριστικά τη σχέση πλήρους απασχόλησης που είχε με την Apple στις 6 Φεβρουαρίου 1987, δώδεκα χρόνια αφότου δημιούργησε την εταιρεία. Παραμένει όμως συνεργάτης της με ετήσιες αποδοχές που εκτιμούνται σε 120.000 δολάρια, και φυσικά είναι μέτοχος της Apple.

Μετά από όλη αυτή συναρπαστική διαδρομή, ο συνιδρυτής της Apple δίνει 4 συμβουλές στους νέους επιχειρηματίες. Και σε όσους θέλουν να τολμήσουν, με έμφαση στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

1– Μην ανησυχείτε που δεν μπορείτε να κερδίσετε ένα εκατομμύριο με την πρώτη. Απλά δημιουργήστε projects για να διασκεδάζετε. Θα γίνετε όλο και καλύτεροι.

2– Μην σκέφτεσαι για το χρήμα που δεν έχεις. Αλλά σκέψου, τι μπορείς να κάνεις με αυτό που έχεις;

3– Αν σου αρέσει αυτό που κάνεις, και είσαι πρόθυμος να κάνεις ότι χρειαστεί, τότε είσαι στον σωστό δρόμο. Θα αξίζει κάθε λεπτό που θα περνάς μόνος τη νύχτα και θα σκέφτεσαι τι να σχεδιάσεις ή τι να χτίσεις. Θα αξίζει τον κόπο. Το υπόσχομαι.

4– Να ρισκάρετε. Εγώ και ο Steve Jobs «τρέξαμε» την Apple το 1977 με λίγες εκατοντάδες δολάρια στην τσέπη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − eight =