αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα «μυστικά» για όσους νέους είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την πρώτη τους επιχείρηση

Τέσσερα «μυστικά» για όσους νέους είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την πρώτη τους επιχείρηση

Το βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα. Όλο και περισσότεροι νέοι μόλις τελειώνουν τις σχολές τους -μη έχοντας πολλές επαγγελματικές επιλογές- αποφασίζουν να ρισκάρουν και να ξεκινήσουν μια δική τους επιχείρηση ή startup. Με τις νέες τεχνολογίες να κάνουν τα δεδομένα λίγο πιο εύκολα. Και δεν είναι κακό. Ίσως όλη αυτή η δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας, μας ωθεί στο να γίνουμε λίγο πιο τολμηροί και δημιουργικοί. Αφού έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν πολλές καλοπληρωμένες θέσεις «έτοιμες» να σε περιμένουν. Ούτε είναι εύκολο… να διοριστείς στο δημόσιο.

Παρόλα αυτά, ο επιχειρηματικός δρόμος σίγουρα δεν είναι εύκολος. Χρειάζεται να κινηθείς σωστά. Το It’s Possible παρουσιάζει 5 tips, που θα φανούν χρήσιμα σε όσους νέους είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την πρώτη τους επιχείρηση.

1# Κάνε το τώρα, ξεκίνα την επιχείρηση σου: Είναι το πρώτο σημαντικό βήμα. Δεν χρειάζονται αναβολές. Ξεκίνα τώρα αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Άλλωστε, πιθανότατα είσαι 20-22-25 χρονών. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις!

2# Κάνε μια έρευνα αγοράς και δες τις ευκαιρίες: Λίγο πριν την «πρεμιέρα» σου, είναι καλό να κάνεις μια βασική έρευνα αγοράς. Τι παρόμοια προϊόντα υπάρχουν; Τι λείπει από τους χρήστες; Πάρε το feedback και κινήσου ανάλογα.

3# Βρες έναν μέντορα: ‘Η παραπάνω από έναν. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι πιο έμπειροι από εσένα στο πεδίο που σε ενδιαφέρει. Βρες τους, κάνε μερικές συζητήσεις μαζί τους και άκου τα όσα έχουν να σου πουν.

4# Υπάρχει και η αποτυχία στο παιχνίδι: Πρέπει να γνωρίζεις ότι όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι. Ακόμα και αυτό της αποτυχίας. Δεν είναι όμως τόσο κακό. Μπορεί τελικά το project σου να μην γίνει «χρυσό». Ωστόσο θα έχεις πάρει χρήσιμα μαθήματα. Μετά θα ξανά προσπαθήσεις, ακόμα πιο δυναμικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + twelve =