αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα ασυνήθιστα πράγματα που κάνουν οι σπουδαίοι leaders και κερδίζουν τον σεβασμό

Τέσσερα ασυνήθιστα πράγματα που κάνουν οι σπουδαίοι leaders και κερδίζουν τον σεβασμό

Ας δούμε λίγο τα δεδομένα «από μέσα». Πολλοί γνωστοί επιχειρηματικοί leaders σε όλο τον κόσμο, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Πέρα από τις όποιες επιτυχίες τους φυσικά. Αυτό το κοινό χαρακτηριστικό, είναι ο σεβασμός προς το πρόσωπο τους, εντός των εταιριών τους, όπως σημειώνει σε άρθρο του το inc.com.

Ακόμα κι αν κάποιες από τις επιλογές τους δεν «βγουν», ακόμα κι αν κάποιοι είναι ιδιαίτερα αυστηροί, το σίγουρο είναι ότι οι εργαζόμενοι που έχουν στις εταιρίες τους σέβονται. Αυτό δεν συμβαίνει καθόλου τυχαία. Αφού οι μεγάλοι leaders κάνουν 4 βασικά πράγματα (που ίσως μοιάζουν ασυνήθιστα) και καταφέρνουν και κερδίσουν τον σεβασμό.

1- Προσβλέπουν στους εργαζομένους πρώτης γραμμής για νέες ιδέες: Το σύστημα παραγωγής της Toyota χρησιμοποιεί την ιαπωνική πρακτική του Genchi Genbutsu για να φτάσει στην επιτυχία. Το Genchi Genbutsu σημαίνει «πήγαινε και δες μόνος σου». Αυτό ακριβώς κάνουν πολλοί μεγάλοι επιχειρηματικοί ηγέτες. Οι οποίοι απευθύνονται συχνά στους εργαζομένους πρώτης γραμμής που έχουν, συζητούν μαζί τους και αναζητούν νέες ιδέες και λύσεις σε προβλήματα.

2- Έχουν περιέργεια: Ο Albert Einstein είχε πει κάποτε: «Δεν έχω ιδιαίτερα ταλέντα. Είμαι απλά πολύ περίεργος». Επίσης, το Harvard Business Review έχει πει ότι τα άτομα με υψηλό επίπεδο περιέργειας είναι πιο περιπετειώδη και δημιουργούν πιο καινοτόμες ιδέες. Και κάποτε έτσι έρχονται τα μεγάλα αποτελέσματα που δημιουργούν θαυμασμό και σεβασμό για έναν leader.

3- Δείχνουν τις αδυναμίες τους: Ναι, δεν είναι κακό για έναν ηγέτη να δείχνει ανθρώπινος. Είναι ένα στοιχείο που μπορεί να σε «συνδέσει» με τους εργαζομένους σου. Όπως σημειώνει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και επενδυτής Marcus Lemonis, πολύ συχνά αφήνει να φανούν οι δικές του αδυναμίες και λάθη. Οι καλές επιχειρήσεις στηρίζονται στις καλές ανθρώπινες σχέσεις. Αυτές με τη σειρά τους χτίζονται όταν είσαι ο ίδιος ανθρώπινος και έρχεσαι κοντά με τους εργαζομένους σου. Δεν χρειάζεται να δείχνεις «τέλειος» και απόμακρος.

4- Κερδίζουν τη συμπάθεια με κάθε τρόπο: Προσπαθούν πάντα να είναι κοντά στους υπαλλήλους του και να έρχονται σε άμεση επαφή μαζί τους, ακόμα και χωρίς «ενδιάμεσους». Δεν είναι τυχαίο το μήνυμα που έστειλε ο Elon Musk στους εργαζομένους του, όταν έμαθε ότι συμβαίνουν τραυματισμοί στο εργοστάσιο της Tesla στην Καλιφόρνια. Τονίζοντας ότι θέλει να συζητήσει από κοντά με κάθε έναν εργαζόμενο που αντιμετώπισε πρόβλημα και να δει το πως μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο δουλειάς. Ενώ δεσμεύτηκε να πάει ο ίδιος στο εργοστάσιο και να πάει στη γραμμή παραγωγής και να εκτελέσει τις εργασίες που κάνουν η υπάλληλοι, για να δει πως προκαλούνται οι τραυματισμοί και να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + seven =