αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέλος το Nestea για την Coca Cola- Τι αναμένεται να δούμε στην Ελλάδα

Τέλος το Nestea για την Coca Cola- Τι αναμένεται να δούμε στην Ελλάδα

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα έγινε γνωστό πως η “Nestle” και η “The Coca-Cola Company” συμφώνησαν να διαλύσουν την κοινοπραξία που είχαν δημιουργήσει στις αρχές της περασμένης δεκαετίας και η οποία αφορούσε στην από κοινού δραστηριοποίησή τους στην αγορά του παγωμένου τσαγιού.

Συγκεκριμένα η “The Coca-Cola Company” και η “Nestlé” συμφώνησαν να προχωρήσουν από τις αρχές του 2018 σε λύση της κοινοπραξίας τους, της Beverage Partners Worldwide, για τα προϊόντα παγωμένου τσαγιού, στην οποία συμμετείχαν με ποσοστό 50% η καθεμία.

Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει και τις δραστηριότητες της Coca Cola στην Ελλάδα αλλά και όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η Coca Cola HBC, η οποία στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το 2016, ανέφερε πως οι πωλήσεις της κατηγορίας του έτοιμου προς κατανάλωση τσαγιού παρέμειναν συνολικά σε χαμηλά επίπεδα, ενώ σε ορισμένες αγορές όπως της Ρουμανίας και της Ουκρανίας σημειώθηκαν καλές επιδόσεις. Αν και στην μεγάλη εικόνα οι πωλήσεις της κατηγορίας παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα την περασμένη χρονιά, η συγκεκριμένη κατηγορία κρίνεται αναπτυσσόμενη, από στελέχη της Coca Cola στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία, φέρεται αποφασισμένη να διευρύνει τη διάθεση του δικού της χαρτοφυλακίου προϊόντων παγωμένου τσαγιού.

“Είναι η κατάλληλη στιγμή για εμάς να συστήσουμε στην Ελλάδα τις δικές μας μάρκες προϊόντων παγωμένου τσαγιού”, είπε πηγή της Coca Cola στο Capital.gr. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν από την 1η Ιανουαρίου του 2018, το σύστημα της Coca-Cola (αποτελείται από την Coca-Cola Hellas, θυγατρική της The Coca-Cola Company με ευθύνη για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, και την Coca-Cola Τρία Έψιλον, που ανήκει στον Όμιλο Coca-Cola HBC), όπως ανέφερε η ίδια πηγή: “θα σταματήσει να παράγει και να διανέμει το Nestea στην Ελλάδα, το οποίο θα αντικατασταθεί με νέα προϊόντα από το επεκτεινόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων παγωμένου τσαγιού που διαθέτει”.

Σημειώνεται πως το 2016 η συνολική κατηγορία του παγωμένου τσαγιού στην εγχώρια αγορά υποχώρησε κατά 3,2% σε αξία και 5,9% σε όγκο πωλήσεων (στοιχεία Nielsen), με τις πωλήσεις της Coca Cola 3E στην κατηγορία να διαμορφώνονται στα 4,115 εκατ. ευρώ καταγράφοντας απώλειες 5,6% σε αξία ενώ η πτώση στον όγκο πωλήσεων άγγιξε το 9,1%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κατηγορία εμφάνισε και τις μικρότερες απώλειες στο “καλάθι” των μη αλκοολούχων αναψυκτικών που πωλούνται στο δίκτυο των σούπερ μάρκετ.

Market leader της κατηγορίας παρέμεινε το παγωμένο τσάι της Pepsico το οποίο εμφάνισε αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 4,6%, στη δεύτερη θέση βρέθηκε το προϊόν της Coca Cola, και ακολούθησαν η ΔΕΛΤΑ, τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, ο Όλυμπος, το τσάι Tuvunu, η ΕΨΑ κ.α.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + twelve =