αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέλος στο σίριαλ… του Αστέρα Βουλιαγμένης. Περνά σε αραβο-τουρκικά χέρια

Τέλος στο σίριαλ… του Αστέρα Βουλιαγμένης. Περνά σε αραβο-τουρκικά χέρια

Την επόμενη εβδομάδα θα γραφτεί το τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ της αξιοποίησης – ιδιωτικοποίησης της έκτασης του Αστέρα Βουλιαγμένης, στη χερσόνησο “Μικρό Καβούρι” που ξεκίνησε το 2012. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr, το οικονομικό κλείσιμο της συμφωνίας παραχώρησης, έναντι 400 εκατ. ευρώ, στο αραβο-τουρκικών συμφερόντων Jermyn Street Real Estate Fund IV θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Το τελευταίο αυτό και πιο κρίσιμο βήμα, που θα οδηγήσει στην εκταμίευση από το επενδυτικό σχήμα των 400 εκατ. ευρώ και στην έναρξη υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος της Jermyn, θα λάβει χώρα στην έδρα του ΤΑΙΠΕΔ όπου το “παρών” θα δώσουν υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και η πλευρά των επενδυτών.

Μέλλει, βέβαια, να φανεί εάν στην ειδική εκδήλωση για το οικονομικό κλείσιμο θα παραστούν τα πρόσωπα-κλειδιά του έργου. Ο διευθύνων σύμβουλος της AGC (της οποίας θυγατρική είναι η Jermyn με μεγαλομέτοχο τον Τούρκο Ferit Şahenk) Walid Abu-Suud και ο Philip Ammerman που ως στέλεχος της συμβουλευτικής Navigator Consultin είχε ρόλο-κλειδί, μεταξύ άλλων, στις επαφές των επενδυτών με την ελληνική πλευρά.

Σήμερα, εξάλλου, ξεκινάει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με εισφορά σε είδος του ακινήτου ιδιοκτησίας ΤΑΙΠΕΔ και του ακινήτου ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου που έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 2 =