αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤέλος εποχής για τα θρυλικά MP3- Αποσύρεται το format

Τέλος εποχής για τα θρυλικά MP3- Αποσύρεται το format

Όταν μιλάμε για ήχο υπάρχουν δεκάδες διαφορετικών ειδών αρχεία, ένα όμως ξεχώρισε και έγινε το πιο δημοφιλές, κυρίως λόγω του μικρού μεγέθους του και της τεράστιας υποστήριξης από media players και software. Το MP3.

Όλα τα καλά φτάνουν όμως κάποια στιγμή στο τέλος τους και έτσι οι δημιουργοί του MP3 ανακοίνωσαν την απόσυρση του format, βάζοντας επίσημα τέλος στην υποστήριξή του. Σε αυτή την κίνηση προχωρούν επειδή πιστεύουν πως όσο δημοφιλές και να είναι, υπάρχουν άλλοι, καλύτεροι τρόποι αποθήκευσης μουσικής σήμερα και με την απόσυρση του MP3 θα βοηθήσουν αυτά τα νέα formats να προχωρήσουν μπροστά.

«Παρόλο που υπάρχουν πιο αποδοτικά audio codecs με ανεπτυγμένα χαρακτηριστικά σήμερα, το mp3 είναι ακόμα πολύ δημοφιλές μεταξύ των καταναλωτών. Ωστόσο, οι περισσότερες σύγχρονες media υπηρεσίες, όπως το streaming ή οι εκπομπές τηλεόρασης και ραδιοφώνου χρησιμοποιούν μοντέρνα ISO-MPEG codecs όπως την AAC κατηγορία ή στο μέλλον το MPEG-H. Αυτά μπορούν να προσφέρουν περισσότερα χαρακτηριστικά και μεγαλύτερη ποιότητα ήχου σε πολύ μικρότερα bitrates συγκριτικά με το mp3», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =