αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣυνελήφθη ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μαρινόπουλος

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μαρινόπουλος

Στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος βρίσκεται ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μαρινόπουλος. Όπως έγινε γνωστό, ο επιχειρηματίας ήταν να εμφανιστεί στο Ειρηνοδικείο προκειμένου να καταθέσει για τα περιουσιακά του στοιχεία στο πλαίσιο της δικαστικής του διαμάχης με τον Θεόδωρο Καρυπίδη, τον γνωστό ιδιοκτήτη αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα. Η λεγόμενη ορκοδοσία ζητήθηκε από τον δικαστικό επιμελητή στο πλαίσιο εκτέλεσης απόφασης για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων σε υπόθεση που αφορά διαμάχη για συναλλαγές ανάμεσα στην «Μαρινόπουλος» και την «Καρυπίδης».

Ο Δημήτρης Μαρινόπουλος δεν έδωσε το «παρών» και ο ειρηνοδίκης ζήτησε την άμεση σύλληψή του βάσει των όσων προβλέπονται στο άρθρο 864 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως διαβάζουμε στην Athens Voice.

Το χρονικό της κόντρας

Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2014, όταν η εταιρεία του Θεόδωρου Καρυπίδη προχώρησε στην αγορά της αλυσίδας σουπερμάρκετ «Αρβανιτίδης», η οποία είχε ένα δίκτυο 149 καταστημάτων.

Αυτή η εξαγορά είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς ο Θ. Καρυπίδης δεν είχε σχέση με τον συγκεκριμένο κλάδο. Η κύρια επιχειρηματική του δραστηριότητα ήταν η παραγωγή παλετών και η επεξεργασία ξύλου. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, όμως, έγινε γνωστό ότι είχε γίνει συμβόλαιο δικαιόχρησης με την εταιρεία «Μαρινόπουλος». Τα πρώην καταστήματα Αρβανιτίδη θα έφεραν την επωνυμία «Carrefour Μαρινόπουλος» και «Carrefour Express», ενώ και η αποθήκη του Αρβανιτίδη στη Βέροια θα ξεκινούσε να παρέχει καινούρια προϊόντα στα καταστήματα, έχοντας ως λογότυπο το σήμα των προϊόντων Carrefour. Η συγκεκριμένη συμφωνία λύθηκε τον Φεβρουάριο του 2016, εξαιτίας της αναδιάρθρωσης της «Μαρινόπουλος».

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην «Μαρινόπουλος» έφεραν την «Καρυπίδης» σε δεινή θέση. Έτσι, τον Απρίλιο του 2016 η «Καρυπίδης» θα υπαχθεί στο άρθρο 99, με την τότε ανακοίνωση όμως να υποστηρίζει ότι δεν θα σταματήσει ολοκληρωτικά η λειτουργία της αλυσίδας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =