αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣυνελήφθη ξανά ο ισχυρός άντρας της Samsung, Lee Jae-yong

Συνελήφθη ξανά ο ισχυρός άντρας της Samsung, Lee Jae-yong

Το Κεντρικό Περιφερειακό Δικαστήριο της Σεούλ ενέκρινε το νέο ένταλμα σύλληψης κατά του Lee Jae-yong, που επίσημα έχει την θέση του αντιπροέδρου της Samsung, αλλά ουσιαστικά είναι ο ηγέτης του τεχνολογικού γίγαντα.

Ο Lee Jae-yong βρίσκεται υπό κράτηση λόγω των κατηγοριών ότι δωροδόκησε κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ν. Κορέας. Ο Lee αναφέρεται ότι κατέβαλε το ποσό των 36 εκατ. δολαρίων σε δυο ιδρύματα που ανήκουν σε πολύ κοντινό συνεργάτη του προέδρου Park Geun-hye. Ο σκοπός ήταν να κερδίσει την προεδρική υποστήριξη για μια συγχώνευση δυο εταιρειών που ανήκαν στη Samsung.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Lee συλλαμβάνεται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Το πρώτο ένταλμα εκδόθηκε τον Ιανουάριο, αλλά τελικά ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος. Τελικά όμως φαίνεται πως συλλέχθηκαν περισσότερα στοιχεία, ικανά να επιτρέψουν στις αρχές να προχωρήσουν σε δεύτερη σύλληψη.

Στη λίστα με τις κατηγορίες κατά του Lee περιλαμβάνεται η υπεξαίρεση, δωροδοκία, ψευδορκία, απόκρυψη εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και η παράνομη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή ο ισχυρός άνδρας της Samsung βρίσκεται υπό κράτηση και μέχρι την έναρξη της δίκης θα μπορούσαν να περάσουν ακόμη και 18 μήνες.

Όπως σημειώνει το Techblog.gr, ο Jay Y. Lee είναι ο γιος του Προέδρου της Samsung, Lee Kun-hee, ο οποίος δεν έχει δυναμικό ρόλο από τότε που έπαθε καρδιακή προσβολή το 2014. Επομένως είναι ουσιαστικά εκείνος ο επικεφαλής της Samsung.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 1 =