αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣυνέδριο για την νεανική επιχειρηματικότητα στην Κρήτη

Συνέδριο για την νεανική επιχειρηματικότητα στην Κρήτη

Σε ένα διευρυμένο συνέδριο για την έξυπνη εξειδίκευση, με στόχο την στήριξη, κυρίως της νεανικής, αλλά και της υφιστάμενης επιχειρηματικότητας, προχωρεί στις αρχές του 2017 η Περιφέρεια Κρήτης.

Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη, του αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Καινοτομίας, Αντύπα Σηφάκη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ερευνητικών, επιστημονικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του νησιού, του Δήμου Ηρακλείου, Επιμελητηρίων, του συλλόγου νεανικής επιχειρηματικότητας, αλλά και εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος enterprise+ και αποφασίσθηκε η σύσταση επιτροπής που θα προετοιμάσει την οργάνωση του συνεδρίου.

Σε παρέμβασή του, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, επεσήμανε, ότι το ζητούμενο από τα προγράμματα «έξυπνης εξειδίκευσης» και νεανικής επιχειρηματικότητας, είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που θα επιφέρει οφέλη στην πραγματική οικονομία, καθώς επίσης η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο νησί.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Καινοτομίας, Αντύπας Σηφάκης, τόνισε ότι εξετάζονται πώς οι εμπλεκόμενες δομές της Κρήτης θα μπορέσουν να συμβάλλουν περαιτέρω και να βοηθήσουν τους νέους επιχειρηματίες και τους υπάρχοντες επιχειρηματίες, προσφέροντάς τους γνώσεις, οικονομικά εργαλεία για να προχωρήσουν μπροστά, αλλάζοντας την δυσμενή οικονομική πορεία.

«Ενώνουμε δυνάμεις με την Περιφέρεια Κρήτης για την επιχειρηματικότητα. Η Κρήτη έχει τα εφόδια τα “εργαλεία” που μπορούν να την καταστήσουν Περιφέρεια πιλότο» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Πέτρος Ινιωτάκης. Όπως σημειώνει το Fortune Greece, ο διευθυντής του Επιστημονικού-Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, Αρτέμης Σαϊτάκης, μίλησε για πολύ μεγάλη συμμετοχή σε δράσεις που σχετίζονται με την υποκίνηση, προώθηση και υποστήριξη της επιχειρηματικότητας.

«Υλοποιούμε σήμερα δυο έργα τα οποία υποκινούν τους νέους να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση, να μάθουν πώς θα το πράξουν και να τους βοηθήσουμε να βρουν τους πόρους και τους ανθρώπους που θα στηρίξουν την υλοποίηση της επιχειρηματικότητας» ανέφερε ο κ. Σαϊτάκης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − fifteen =