αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣκάνδαλο Samsung: Κατηγορίες σε βάρος του Jay Y. Lee και άλλων τεσσάρων στελεχών

Σκάνδαλο Samsung: Κατηγορίες σε βάρος του Jay Y. Lee και άλλων τεσσάρων στελεχών

Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα της Νότιας Κορέας γνωστοποίησε σήμερα πως θα κατηγορήσει τον επικεφαλής της Samsung, Jay Y. Lee και τέσσερα άλλα στελέχη για δωροδοκία και υπεξαίρεση εν μέσω του πολιτικού σκανδάλου που έχει ταρακουνήσει τη χώρα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Lee συνελήφθη στις 17 Φεβρουαρίου για τον ρόλο που φέρεται να έπαιξε στο σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται η πρόεδρος της χώρας Park Geun-hye. Πρόκειται για νέο πλήγμα στον τεχνολογικό κολοσσό.

Σημειώνεται πως η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για το αν θα παραπεμφθεί τελικά σε δίκη η πρόεδρος της χώρας, αναμένεται τον επόμενο μήνα, όπως διαβάζουμε στο Euro2day.gr.

«Τα πέντε στελέχη θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες συμπεριλαμβανομένης της δωροδοκίας, της υπεξαίρεσης και της απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό», ανέφερε εκπρόσωπος της ειδικής εισαγγελίας.

Στον Lee θα απαγγελθούν κατηγορίες και για ψευδορκία.

Η Βουλή της Ν. Κορέας κατήγγειλε τον Δεκέμβριο την Park ότι σε συνεργασία με τον φίλο της Choi Soon-sil ασκούσαν πιέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις, περιλαμβανομένης της Samsung να κάνουν δωρεές σε δευο ιδρύματα που είχαν στηθεί για να στηρίζουν τις πολιτικές πρωτοβουλίες της προέδρου.

Διαλύει το τμήμα εταιρικής στρατηγικής η Samsung

Η Samsung από την πλευρά της, μετά τη σύλληψη του επικεφαλής της, ανακοίνωσε πως διέλυσε το τμήμα εταιρικής στρατητικής της.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως κορυφαία στελέχη του ομίλου, περιλαμβανομένων του αντιπρόεδρου Choi Gee-sung και του προέδρου Chang Choong-ki, παραιτήθηκαν και πως οι συνδεδεμένες εταιρείες θα διαχειριστούν τον εαυτόν τους ανεξάρτητα μέσω συνεργασίας μεταξύ των διευθυνόντων συμβούλων τους και των διοικητικών τους συμβουλίων.

Όπως γνωστοποίησε η εταιρεία, ο αντιπρόεδρος Choi Gee-sung και ο πρόεδρος Chang Choong-ki δεν είναι πλέον υπάλληλοι σε καμία εταιρεία της Samsung.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − seven =