αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣε μπελάδες η Apple: Χρήστες λένε ότι διογκώνεται η μπαταρία του iPhone 8 Plus. Και στην Ελλάδα κρούσματα

Σε μπελάδες η Apple: Χρήστες λένε ότι διογκώνεται η μπαταρία του iPhone 8 Plus. Και στην Ελλάδα κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Apple λίγες μέρες μετά την επίσημη παρουσίαση των νέων iPhone, καθώς υπάρχουν αναφορές ότι στο νέο μοντέλο iPhone 8 Plus, οι μπαταρίες διογκώνονται με αποτέλεσμα οι συσκευές να ανοίγουν στα δύο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η Apple εξετάζει αυτή την στιγμή πολλαπλές αναφορές από Ασία, Βόρεια Αμερική και Ευρώπη για μπαταρίες που οδήγησαν στο να σπάσει η συσκευή του νέου iPhone 8 Plus.

Τουλάχιστον πέντε αναφορές εξ’ αυτών κάνουν λόγo για παραμορφωμένες συσκευές κινητών τηλεφώνων, όπου διογκώθηκαν οι μπαταρίες και οι οθόνες αποσπάστηκαν από το περίβλημα αλουμινίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα προβλήματα έχουν παρατηρηθεί συγκεκριμένα σε Ελλάδα, Καναδά, Ταιβάν, Ιαπωνία και Χόνγκ Κόνγκ. Μάλιστα το γεγονός ότι τα συμπτώματα είναι κοινά σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, καθιστά το σενάριο να πρόκειται απλά για μια ελαττωματική παρτίδα, λιγότερο πιθανό.

Εκπρόσωπος της Apple ανακοίνωσε ότι η εταιρεία ερευνά τα περιστατικά και ενημέρωσε ότι ορισμένες από τις συσκευές που παρουσίασαν το πρόβλημα εξετάζονται από ειδικούς.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple αντιμετωπίζει παρόμοιο θέμα με τις μπαταρίες νέων μοντέλων, ενώ σύμφωνα με τον Guardian  κάποια μεμονωμένα προβλήματα ενδέχεται να προκαλούνται  κατά τη μεταφορά των συσκευών ή να πρόκειται για κατασκευαστικό λάθος.

Τα προαναφερθέντα περιστατικά πάντως έχουν θορυβήσει τους χρήστες iPhone 8 Plus ειδικά μετά την περσινή εμπειρία με τα καταστροφικά προβλήματα που αντιμετώπισε η Samsung με το Galaxy Note 7 που οδήγησε τελικά σε μόνιμη ανάκληση της συσκευής και κόστισε δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία.

Το γεγονός ότι μια μπαταρία διογκώνεται σε αποτελεί από μόνο του πρόβλημα, όσο το γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης  καθιστώντας το κινητό τηλέφωνο εξαιρετικά επικίνδυνο.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − four =