αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣας λέει κάτι το όνομα Altaba; Μάλλον όχι, άλλα έτσι θα λέγεται η Yahoo σε λίγο

Σας λέει κάτι το όνομα Altaba; Μάλλον όχι, άλλα έτσι θα λέγεται η Yahoo σε λίγο

Τα τελευταία χρόνια και ειδικά το 2016, δεν ήταν καθόλου εύκολη χρονιά για την Yahoo. Τον Σεπτέμβριο η Yahoo παραδέχτηκε την παραβίαση 500 εκατ. λογαριασμών χρηστών της. Αυτή θεωρήθηκε η μεγαλύτερη παραβίαση στην ιστορία. Ωστόσο, τον Δεκέμβριο ήρθε η ίδια να σπάσει το δικό της ρεκόρ νέα διαρροή που ξεπερνά το 1 δισ. λογαριασμούς.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα την ώρα που η Yahoo προσπαθεί να κλείσει τη συμφωνία εξαγοράς από τον αμερικανικό κολοσσό, Verizon. Η Verizon τον Ιούλιο είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να εξαγοράσει την Yahoo έναντι 4.83 δισ. δολαρίων.

Προς το παρόν η Verizon δεν είναι ξεκάθαρο τι θα κάνει, αλλά η Yahoo κάνει σχέδια. Αν λοιπόν η εξαγορά προχωρήσει, η Yahoo θα μετονομαστεί σε Altaba και ο αριθμός του διοικητικού συμβουλίου θα μειωθεί στο μισό, όπως σημειώνει το Techblog.gr. Από 10 τα μέλη θα γίνουν 5, καθώς η CEO Marissa Mayer και 4 ακόμη μέλη θα παραιτηθούν.

Η Verizon θα πάρει στην κατοχή της την πλατφόρμα των email, apps, websites και όλη την τεχνολογία διαφήμισης που χρησιμοποιεί η Yahoo. Η συζήτηση για το επικείμενο deal ανακοινώθηκε από τις δυο εταιρείες στις 25 Ιουλίου για το ποσό των 4.8 δισ. δολαρίων. Ωστόσο το ποσό είναι πολύ πιθανό να πέσει και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η Verizon θα συνεχίσει την εξαγορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =