αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣάρωσε στην «πρεμιέρα» του, το σούπερ μάρκετ της Amazon χωρίς ταμεία

Σάρωσε στην «πρεμιέρα» του, το σούπερ μάρκετ της Amazon χωρίς ταμεία

Τεράστια πλήθη μαζεύτηκαν στα εγκαίνια του πρώτου σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία, Amazon Go, αποτελούμενα από ένθερμους λάτρεις της τεχνολογίας, αλλά και ανθρώπους που ήταν απλώς περίεργοι να δοκιμάσουν το νέο αυτό πρωτοποριακό σύστημα. Ειδικότερα, το κατάστημα θύμισε αντίστοιχο της Apple, την ημέρα κυκλοφορίας καινούργιου iPhone, όπως σχολιάζει η Καθημερινή.

«Είναι το μέλλον για τα ψώνια. Είναι συναρπαστικό να βλέπεις τη νέα τεχνολογία να εφαρμόζεται», δήλωσε ο Γιουβάλ Φλέμινγκ, ο οποίος ήταν τόσο ανυπόμονος να δοκιμάσει την αυτοματοποιημένη διαδικασία αγορών, που με μεγάλη του χαρά στάθηκε στην ουρά που σχηματίστηκε πριν καν ξημερώσει και ανοίξει το μαγαζί, ώστε να είναι από τους πρώτους που θα μπουν μέσα.

Ο Φλέμινγκ βγήκε έξω με μια εξάδα μπίρες και μια κούπα στην οποία αναγραφόταν το διαφημιστικό σύνθημα του καταστήματος «Just Walk out» (Απλά φεύγεις).

Η επιτυχία της λειτουργίας του μαγαζιού ήταν τόσο μεγάλη, που μέχρι τις 8 το πρωί, οι εργαζόμενοι του καταστήματος έπρεπε να ανανεώσουν τα αποθέματα από κούπες και τσάντες με το σύνθημα του μαγαζιού, καθώς είχαν ήδη γίνει ανάρπαστες από το κοινό.

Οι επίδοξοι πελάτες πρέπει να έχουν λογαριασμό στην Amazon, κάποιο τρόπο ηλεκτρονικής πληρωμής όπως για παράδειγμα πιστωτική κάρτα και να έχουν κατεβάσει στα κινητά τους την εφαρμογή του Amazon Go. Έτσι, κατά την είσοδό τους, μπορούν να σκανάρουν την εφαρμογή στα ειδικά μηχανήματα και στη συνέχεια να πάρουν ό,τι θελήσουν και απλώς να φύγουν. Κατά την έξοδο από το μαγαζί, η τεχνολογία της Amazon θα γνωρίζει τι έχουν πάρει και θα χρεώσει τον λογαριασμό τους ανάλογα. Τα ταμεία είναι περιττά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =