αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠόση ώρα είναι το ιδανικό να περνάς στο Facebook κάθε ημέρα; Μια νέα έρευνα δίνει την απάντηση

Πόση ώρα είναι το ιδανικό να περνάς στο Facebook κάθε ημέρα; Μια νέα έρευνα δίνει την απάντηση

Αν ψάχνεις να βρεις αποδείξεις, που να λένε ότι το Facebook είναι ένα καταθλιπτικό χάσιμο χρόνου, τότε θα βρεις πολλές έρευνες εκεί έξω. Δεν σημαίνει όμως ότι αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Υπάρχουν άλλες έρευνες που έχουν δείξει ότι η χρήση του Facebook και η κοινωνική ζωή στον πραγματικό κόσμο, συχνά πάνε μαζί. Αφού η πλατφόρμα σου δίνει εύκολα τη δυνατότητα να κάνεις νέες επαφές.

Το θέμα εδώ είναι το πως μπορείς να ισορροπήσεις ανάμεσα σε αυτές τις δύο αλήθειες. Αξιοποιώντας στο μέγιστο το FB, χωρίς όμως να πας στο στάδιο της μοναχικότητα. Νέα έρευνα που πραγματοποίησε το time tracking app, Moment, δίνει την απάντηση. Τα βασικά στοιχεία της έρευνας, τα εντοπίσαμε στο αμερικανικό inc.com.

Η εφαρμογή βοηθά τους ανθρώπους να παρακολουθούν αυτόματα πόσο χρόνο χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους. Άρα μπορεί να έχει μια ακριβή εικόνα. Ζήτησε από 20.000 χρήστες να πουν πόσο χαρούμενοι ή όχι νιώθουν με την χρήση που κάνουν στα social media.

Έτσι ανάλογα με τις απαντήσεις τους, και τη χρήση που κάνουν στα κοινωνικά δίκτυα, βγήκαν οι μεγάλες απαντήσεις. Ο ιδανικός χρόνος που πρέπει να περνάς ανά ημέρα στο Facebook είναι 20 λεπτά. Στο Instagram 26 λεπτά και στο Youtube 33 λεπτά.

Αν είσαι «κάτω» από αυτούς τους χρόνους, πιθανόν να είσαι ακόμα πιο χαρούμενος. Ενώ αν υπερβείς τα συγκεκριμένα λεπτά, μάλλον θα αρχίσεις να είσαι πιο δυστυχισμένος. Πάντως, αν κρίνουμε από τη χρήση που κάνουν οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι, μάλλον οι παραπάνω χρόνοι είναι… αρκετά μικροί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × three =