αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως το iPhone 8 θα αναγνωρίζει πρόσωπα και αντικείμενα

Πως το iPhone 8 θα αναγνωρίζει πρόσωπα και αντικείμενα

Η Apple φέρεται να σχεδιάζει την ενσωμάτωση τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας κατευθείαν στην εφαρμογή της κάμερας του μελλοντικού της iPhone 8.

Αυτό υποστηρίζει σε σχετικό του δημοσίευμα ο Business Insider, το οποίο, εάν αληθεύει, φέρνει αντιμέτωπη την Apple με την Google και στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας, αφού μόλις τον περασμένο Ιούνιο έκανε την εμφάνισή του το Lenovo Phab 2 Pro, η πρώτη συσκευή με κάμερα ανίχνευσης βάθους, μία τεχνολογία που ανέπτυξε η Google.

Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε την εφαρμογή Google Goggles που επιτρέπει την αναγνώριση αντικειμένων, συγκεκριμένων περιοχών, barcodes, βιβλίων και έργων τέχνης. Ανάλογη είναι και η εφαρμογή Flow της Amazon η οποία μπορεί να «διαβάσει» κώδικες QR, επαγγελματικές κάρτες, τίτλους βιβλίων, DVD και συσκευασίες προϊόντων.

Πρόθεση της Apple είναι η δημιουργία μίας εφαρμογής που θα επιτρέπει την αναγνώριση αντικειμένων, σε πραγματικό χρόνο, όταν οι χρήστες στρέφουν την κάμερα του iPhone προς αυτά. Αυτή η μελλοντική εφαρμογή της Apple θα βασίζεται στο λεγόμενο machine learning, δηλαδή στην τεχνητή νοημοσύνη που «μαθαίνει» και βελτιώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Παράλληλα, θα χρησιμοποιηθεί και μία βάση δεδομένων για τρισδιάστατα αντικείμενα που θα δημιουργηθεί από την Apple ή θα αποκτηθεί κάποια ήδη υπάρχουσα.

Όπως αναφέρει ο Business Insider, η Apple κινούμενη προς την κατεύθυνση ανάπτυξης σχετικών τεχνολογιών έχει αποκτήσει από το 2013 την ισραηλινή PrimeSense, εταιρεία που πρακτικά ανέπτυξε τον αισθητήρα Kinect της Microsoft. Παράλληλα, το 2014, απέκτησε την Metaio, την FaceShift το 2015 και την Flyby Media τον Ιανουάριο του 2016. Όλες οι εταιρείες ειδικεύονται στην ανάπτυξη τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Επιπρόσθετα, ο αμερικανικός κολοσσός φέρεται να αναπτύσσει και γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας τα οποία θα συνδέονται ασύρματα με συσκευή iPhone και θα εμφανίζουν εικόνες και άλλες πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του κατόχου της συσκευής.

Πηγή: pestaola.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 4 =