αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως το delivery «έσωσε» τα Goody’s το 2017

Πως το delivery «έσωσε» τα Goody’s το 2017

Με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης “έτρεξαν” πέρυσι οι πωλήσεις του delivery της Goody’s. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία για το 2017, πέρυσι η υπηρεσία Delivery της Goody’s σημείωσε ανάπτυξη 11,7% σε όγκο και 9,7% σε αξία πωλήσεων σε σχέση με το 2016. Παράλληλα το delivery των everest ενισχύθηκε από τη συνεργασία με το site “e-food”, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017.

Παρ’ όλη τη σημαντική αυτή ανάπτυξη σε αυτό το κανάλι κατανάλωσης, οι πωλήσεις του ομίλου ενισχύθηκαν οριακά 2,1% και ανήλθαν σε 164,1 εκατ. ευρώ έναντι 160,7 εκατ. ευρώ το 2016. Τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 12,5 εκατ. ευρώ, έναντι 14,2 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 12%, ενώ οι καθαρές ζημιές του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 9,9 εκατ. ευρώ από ζημιές 13 εκατ. ευρώ που ήταν στη χρήση του 2016.

Για την τρέχουσα χρήση η διοίκηση του ομίλου “ποντάρει” στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση των δικτύων του, δίνοντας έμφαση σε αγορές τουριστικού ενδιαφέροντος ενώ εστιάζει στη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών εντός και εκτός Ελλάδας. Η εν λόγω ανάπτυξη θα επιτευχθεί με ίδιες επενδύσεις αλλά και μέσω συνεργασιών με υφιστάμενους και νέους στρατηγικούς εταίρους, όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση του ομίλου.

Στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης όλων των σημάτων εστίασης του ομίλου αποτελεί για το 2018 και τα επόμενα χρόνια η ψηφιακή καινοτομία. Στο πλαίσιο αυτό, εντός του β’ εξαμήνου αναμένεται η έναρξη του everest application σε Android και iOS, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να παραγγείλουν από το κινητό τους. Επίσης προγραμματίζεται έργο ψηφιακής καινοτομίας για το Olympus Plaza/everest με Ordering Kiosks στο Σχηματάρι και ενδεχομένως και σε άλλα σημεία με τη δυνατότητα skip the line παραγγελίας από πελάτες που δεν θέλουν να καθυστερήσουν στο ταξίδι τους.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο όμιλος έχει να αντιμετωπίσει και το θέμα των χρηματοοικονομικών του. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2017, ο όμιλος παρουσίαζε αρνητικό κεφάλαιο κίνησης, καθώς οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του υπερέβαιναν τα κυκλοφορούντα στοιχεία του ενεργητικού κατά 265,8 εκατ. ευρώ. Στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του περιλαμβάνονται δανειακές υποχρεώσεις κεφαλαίου και τόκων ποσού 230,3 εκατ. ευρώ, των οποίων η διαδικασία αναδιάρθρωσης κατά την ημερομηνία έγκρισης των οικονομικών καταστάσεων βρισκόταν στην τελική φάση υλοποίησης, με προκαθορισμένη ημερομηνία ολοκλήρωσής της το αργότερο έως τη 18η Ιουλίου του 2018.

Το πλαίσιο των βασικών όρων της αναδιάρθρωσης του ανωτέρω ομιλικού δανεισμού, οι αναβλητικές αιρέσεις που απαιτείται να ικανοποιηθούν και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης καθορίζονται στο Ιδιωτικό Συμφωνητικό Χρηματοοικονομικής Αναδιάρθρωσης που υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2018.

Η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι η διαδικασία αναδιάρθρωσης των δανείων θα οριστικοποιηθεί με επιτυχία έως την 18η Ιουλίου και, ως εκ τούτου, εκτιμά ότι δεν θα αντιμετωπιστούν θέματα χρηματοδότησης και ρευστότητας του ομίλου και της εταιρείας εντός των επόμενων 12 μηνών.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + four =