αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως πρέπει να περνούν το 24ωρο τους οι νέοι επιχειρηματίες: Ο Richard Branson έχει 5 tips

Πως πρέπει να περνούν το 24ωρο τους οι νέοι επιχειρηματίες: Ο Richard Branson έχει 5 tips

Για να φτάσει ένας επιχειρηματίας στην επιτυχία, παίζουν ρόλο πολλά πράγματα. Κατά τον Richard Branson παίζει σημαντικό ρόλο το να θέτουμε σαφείς στόχους, και να προσπαθούμε να τους πετύχουμε. Δεν αρκεί δηλαδή η εργατικότητα και η παραγωγικότητα. «Μια ημέρα χωρίς στόχους, είναι μια χαμένη ημέρα» λέει ο ίδιος.

Είναι βέβαιο, ότι ο γνωστός επιχειρηματίας ξέρει τι χρειάζεται για να φτάσεις στην επιτυχία. Σε ηλικία 23 χρονών ο Richard Branson εισέπραξε το πρώτο του εκατομμύριο. Σήμερα, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Virgin, έχει μια περιουσία που υπολογίζεται στα 5,1 δισ. δολάρια.

Οι 24ωρες που έχει η ημέρα πρέπει να αξιοποιούνται σωστά. Ο Mr Virgin έχει μάλιστα 5 απλά tips, τα οποία όπως λέει πρέπει να εφαρμόζουν οι νέοι επιχειρηματίες, για να καταγράψουν τη δική τους ιστορία επιτυχίας.

1- Χρησιμοποιήστε το χρόνο σας έξυπνα: Για όλους τους πολυάσχολους επιχειρηματίες, ο χρόνος είναι πολύτιμος. Ο Branson χρησιμοποιεί όλα τα λεπτά της ημέρας. Ακόμα κι όταν ταξιδεύει. Είναι χαρακτηριστικό, ότι έκανε τη συνέντευξη για την πρόσληψη του CEO της Virgin, Josh Bayliss, στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου, ενώ ήταν κολλημένοι σε μποτιλιάρισμα.

2- Να είστε κάθε μέρα φρέσκοι: Αν αναλωνόμαστε πολύ στο τι κάναμε εχτές και στο παρελθόν γενικότερα, ίσως είναι δύσκολο να προχωρήσουμε και να πετύχουμε τους μακροπρόθεσμους στόχους μας, λέει ο Branson. Κάθε μέρα, είναι μια καινούργια μέρα. Και πρέπει να είμαστε φρέσκοι, αφήνοντας πίσω το τι έχει γίνει στο παρελθόν.

3- Γράψτε τους στόχους σας σε ένα χαρτί: Το να γράφουμε τους στόχους και τις σκέψεις μας σε ένα χαρτί, πολλές φορές βοηθά στο να πραγματοποιήσουμε αυτά που θέλουμε.

4- Να βλέπετε μπροστά: Το κλειδί είναι να είμαστε παραγωγικοί και να κοιτάμε το μέλλον. «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν. Άρα δεν υπάρχει λόγος να μένουμε σε αυτό», λέει ο ιδρυτής της Virgin. Χρειάζεται να έχουνε νέες ιδέες και να προσπαθούμε να τις κάνουμε πράξη.

5- Να διασκεδάζετε: «Όπως λέει και μια παροιμία, ο χρόνος κυλά καλύτερα όταν διασκεδάζεις» σημειώνει ο Branson. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος στο παρελθόν, ανεξάρτητα από τον φόρτο εργασίας που είχε στη ζωή του, πάντα το διασκέδαζε. Προσέξτε απλά, να μην… το παρακάνετε με τη διασκέδαση, όπως τονίζει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + four =