αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα λάθη μας»: Ένας business coach εξηγεί

«Πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα λάθη μας»: Ένας business coach εξηγεί

Πόσο συχνά έχεις στραφεί… ενάντια στον εαυτό σου, επειδή έκανες ένα λάθος; Μάλλον πολλές φορές. Το σημαντικότερο ερώτημα εδώ όμως, είναι άλλο: Το λάθος μπορεί να ήταν μικρό ή μεγάλο. Αλλά σε εξυπηρέτησε σε κάτι το να «τιμωρήσεις» τον εαυτό σου; Η απάντηση είναι όχι.

«Όλοι κάνουν λάθη στη ζωή τους. Και αυτά τα λάθη είναι συχνά οι μεγαλύτεροι δάσκαλοι μας», λέει στο Entrepreneur.com, o Lewis Howes.

Ο ίδιος είναι επιχειρηματίας, business coach και best seller συγγραφέας των New York Times. Όπως λέει είναι καλό να κάνουμε λάθη. Αλλά υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια: Αυτά δεν θα μας διδάξουν τίποτα, αν κάθε φορά «τιμωρούμε» τους εαυτούς μας επειδή τα κάναμε.

«Αντί για αυτό, σας καλώ να νιώσετε ευγνωμοσύνη για το λάθος που κάνατε. Να το δείτε ως μια ευκαιρία για να μάθετε πράγματα και αυτό να αποτελέσει το ‘καύσιμο’ για να γίνετε καλύτεροι», λέει ο business coach.

Παρόμοιες απόψεις, έχουμε ακούσει και από άλλους πετυχημένους επιχειρηματίες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι πολλά από τα γνωστά ονόματα που βλέπουμε στον χώρο της επιχειρηματικότητας, πριν κάνουν την «εκτόξευση» τους, είχαν δοκιμάσει άλλα projects που είχαν αποτύχει. Και μέσα από τις αποτυχίες και από τα λάθη, κατάφεραν να γίνουν καλύτεροι και τελικά να φτάσουν στην κορυφή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − two =