αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως πήραν τα ονόματα τους μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του πλανήτη

Πως πήραν τα ονόματα τους μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του πλανήτη

Είναι brand names που έχουν καταγράψει τα δικά τους success stories. Όπως η Amazon, η Blackberry ή το Skype. Έχετε αναρωτηθεί όμως, πως πήραν τα ονόματα τους;

Χάρη στην επιτυχία τους στην αγορά, τα ονόματα των εταιρειών έχουν καταφέρει να είναι πολύ οικεία στους καταναλωτές, ενώ τα περισσότερα από αυτά κρύβουν κάποιο νόημα ή μια ιστορία. Για παράδειγμα, η LEGO είναι ένας συνδυασμό δυο λέξεων στη δανέζικη γλώσσα, οι οποίες σημαίνουν «παίξε ευχάριστα». Το Fortune Greece παρουσιάζει τις ιστορίες πίσω από μερικά διάσημα brand names.

ΙΚΕΑ

Ο ιδρυτής της ΙΚΕΑ, Ivgar Kamprad, δημιούργησε το όνομα της εταιρείας από τα αρχικά του Ι. Κ. σε συνδυασμό με τα αρχικά της φάρμας Elmtaryd και της περιοχής Agunnaryd όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια.

ORACLE

Το όνομα της Oracle ξεκίνησε ως κώδικας για ένα project, στο οποίο εργάζονταν οι συνιδρυτές Larry Ellison και Bob Oats, για τη CIA. Πιο συγκεκριμένα, ήταν μια βάση δεδομένων που υποτίθεται ήταν σε θέση να απαντά σε οποιαδήποτε ερώτηση και για οποιοδήποτε θέμα.

PEPSI

Aρχικά λεγόταν «Brad’s Drink» (Το ποτό του Μπραντ), από τον ιδρυτή της εταιρείας και στη συνέχεια ξαναβαφτίστηκε με το όνομα «Pepsi-Cola», από τη λέξη «dyspepsia» (δυσπεψία), θέλοντας να υπονοήσει ότι πρόκειται για ένα αναψυκτικό, το οποίο βοηθά στην καλή πέψη.

SKYPE

Το αρχικό όνομα του Skype ήταν «Sky peer-to-peer», το οποίο μετονομάστηκε στη συνέχεια σε «Skyper», ενώ σήμερα όλοι το γνωρίζουμε ως «Skype».

VIRGIN

Ένας από τους συναδέλφους του Richard Branson πρότεινε το όνομα «Virgin», καθώς όταν ιδρύθηκε η βρετανική αεροπορική εταιρεία ήταν τελείως «παρθένοι» στον κόσμο των επιχειρήσεων.

AMAZON

Ο Τζεφ Μπέζος ήθελε ένα όνομα που να ξεκινά από το γράμμα «Α», ώστε να εμφανίζεται η εταιρεία στην κορυφή της αλφαβητικής λίστας. Ο ίδιος ήλπιζε να γίνει η Amazon μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου και σκέφτηκε ότι ο μεγαλύτερος ποταμός παγκοσμίως θα ήταν ένα ιδανικό όνομα για εκείνη.

BLACKBERRY

To όνομα της BlackBerry επινοήθηκε το 1999 και έλαβε το όνομα αυτό από τα πλήκτρα της συσκευής, τα οποία έμοιαζαν λίγο πολύ με φρούτα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − three =