αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως ο Jeff Bezos έγινε πλουσιότερος κατά 3,3 δισ. δολάρια μέσα σε μια εβδομάδα

Πως ο Jeff Bezos έγινε πλουσιότερος κατά 3,3 δισ. δολάρια μέσα σε μια εβδομάδα

Πλουσιότερος κατά 3,3 δισ. δολάρια κατάφερε να γίνει μέσα σε μια μόλις εβδομάδα ο ιδρυτής της Amazon και ήδη δισεκατομμυριούχος, Τζεφ Μπέζος, αφού η τιμή της μετοχής της εταιρείας αυξήθηκε για ακόμα μια φορά κατά 2%.

Η άνοδος οφείλεται σε μερικά νέα που εκτίμησαν ιδιαίτερα οι επενδυτές μεταξύ αυτών και η έναρξη του live-streaming της Premier Ligue στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω Amazon Prime. Θετικά συνετέλεσαν και οι εκπτώσεις και προσφορές στις οποίες προχώρησε η αλυσίδα της Whole Foods για τους συνδρομητές της υπηρεσίας Pride. Όπως ήταν αναμενόμενο τα παραπάνω ώθησαν του αναλυτές να αναπροσδιορίσουν τις προβλέψεις τους για την δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία των ΗΠΑ από άποψη χρηματιστηριακής αξίας προς τα πάνω.

Πλέον η περιουσία του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου, Τζεφ Μπέζος, φτάνει τα 138,8 δισ. δολ. ενώ σύμφωνα με την λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes, ο Μπέζος είναι ο μοναδικός που κατάφερε να αυξήσει κατά 3 και δισ. δολάρια την περιουσία του μόνο σε μια εβδομάδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Τζεφ Μπέζος κατέχει το 16% του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου, το οποίο αποτελεί και το 95% της συνολικής περιουσίας του.

Παρά την αύξηση της τάξης του 25 που σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα η μετοχή έχει αυξηθεί κατά 425 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι γεγονός που βοήθησε τον Μπέζος να εκθρονίσει τον Μπιλ Γκέιτς από την κορυφή της λίστας του Forbes.

Παρότι βέβαια ο Μπέζος είναι ο πλουσιότερος επιχειρηματίας που είδε την περιουσία του να αυξάνεται τόσο πολύ αυτήν την εβδομάδα, δεν είναι ο μόνος. Ο ιδρυτής της Nike, ο Φιλ Νάιτ, κέρδισε 800 εκατ. δολ., αφού η τιμή της μετοχής αυξήθηκε 3%. Η πετυχημένη πορεία της εταιρείας αθλητικών υποδημάτων αύξησε την περιουσία του Νάιτ στα 32,9 δισ. δολ.

Πηγή: Insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 7 =