αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως οι χάκερ μπορούν να αποκτήσουν τον έλεγχο της webcam σου (και 3 tips για να τους εμποδίσεις)

Πως οι χάκερ μπορούν να αποκτήσουν τον έλεγχο της webcam σου (και 3 tips για να τους εμποδίσεις)

Αρκετοί είναι οι ειδικοί που λένε ότι η «παραβίαση» της web cameras σου από κάποιον χάκερ είναι εύκολο να γίνει. Μπορείτε να εκτεθείτε σε κίνδυνο πολύ εύκολα, απλά κάνοντας κλικ σε ένα κακόβουλο link από κάποιο email, το οποίο εγκαθιστά κώδικα στον υπολογιστή σας επιτρέποντας την πρόσβαση στην κάμερα και το μικρόφωνό σας. Και μόλις ένας hacker έχει πρόσβαση στην κάμερα και το μικρόφωνό σας, αυξάνετε σημαντικά η πιθανότητα για περαιτέρω υποκλοπές και πιθανούς εκβιασμούς.

Κάμερες συνδεδεμένες στο web είναι πλέον παντού και σε διαφορετικές συσκευές – από υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες, σε συσκευές ασφαλείας του σπιτιού, συσκευές παρακολούθησης μωρού, και πολλά άλλα. Στις μηχανές αναζήτησης θα βρείτε ιστορίες και βίντεο παρακολούθησης μωρών μέχρι και την αποκάλυψη ότι τόσο ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, όπως και ο Διευθυντής του FBI, James Comey, τοποθετούν κομμάτια ταινίας πάνω στην κάμερα του φορητού υπολογιστή τους. Είναι προφανές ότι υπάρχουν πραγματικοί κίνδυνοι που συνδέονται με τις web βιντεοκάμερες

Προφανώς οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε τόσο δημοφιλής στόχοι για τους hacker όπως ο CEO του Facebook και ο διευθυντής του FBI, αλλά είναι εκπληκτικά εύκολο οι web-συνδεδεμένες κάμερες να τεθούν σε κίνδυνο. Στο bitdefender.gr διαβάζουμε τρεις απλές συμβουλές για να σας βοηθήσουν να είσαστε ασφαλής:

1. Ποτέ «προεπιλογή»: Εδώ είναι μια κατάσταση που μπορεί να είναι γνωστή σε σας. Μόλις αγοράσατε και φέρατε στο σπίτι την νέα φανταστική camera και την τοποθετείτε, την συνδέστε στο wifi, και, ναι!, λειτουργεί! Μεταξύ του ενθουσιασμού σας να χρησιμοποιήσετε άμεσα την camera και την απροθυμία πολλών από εμάς να ασχοληθούν γύρω από τις ρυθμίσεις και τις επιλογές των menu, δεν θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι το θέμα έκλεισε. Αφήνοντας την νέα αγορά σας με τις προεπιλεγμένες out-of-the-box ρυθμίσεις – συμπεριλαμβανομένων των κωδικών πρόσβασης, ονόματα συσκευών, και πολλά άλλα – αφήνει στους hackers μια ανοικτή πόρτα που μπορεί να οδηγήσει σε μια εισβολή. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχει τοποθετήσει ένα νέα ασφαλή κωδικό πρόσβασης, να αλλάξετε το όνομα της συσκευής από την προεπιλεγμένη, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα είσαστε ένας εύκολος στόχος.

2. Είναι όλα συνδεδεμένα: Είτε πρόκειται για την εφαρμογή ασφαλείας για το laptop σας που προστατεύει την ενσωματωμένη κάμερα, ή φροντίζοντας ότι το router που συνδέει με wifi τις συσκευές παρακολούθησης, οι επιλογές ασφαλείας του έχουν ρυθμιστεί σωστά, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όλα συνδέονται μεταξύ τους. Με κλείσιμο των πιθανόν ανοικτών θυρών μεταξύ του router, του υπολογιστή, ή των άλλων ενδιάμεσων συσκευών και του διαδικτύου, βάζετε πρόσθετα οδοφράγματα που μπορούν να κρατήσουν την webcam σας από το να τεθεί σε κίνδυνο. Επίσης εφαρμόζοντας τις ενημερώσεις λογισμικού και τα patches ασφαλείας σε όλες αυτές τις συσκευές καθώς και στην webcam θα σας εξασφαλίσουν την κατάλληλη προστασία.

3. Ας επέμβουμε!: Ενώ είναι λίγο πιο δύσκολο να αποκλείουμε τα μικρόφωνα (αν και μπορούμε να καλύψουμε τον ήχο, ανάλογα με το πού είναι το ενσωματωμένο το μικρόφωνο στη συσκευή), αν καλύψουμε το φακό της βιντεοκάμερας με κάτι (από ένα κομμάτι αυτοκόλλητης ταινίας ή και με πιο περίτεχνες και ελκυστικές επενδύσεις), τότε έχετε απενεργοποιήσει ουσιαστικά την δυνατότητα βίντεο της συσκευής και πλέον ακόμα και ο ποιο έμπειρος hacker στον κόσμο δεν μπορεί να κάνει κάτι γύρω από αυτό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =