αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως οι πετυχημένοι άνθρωποι παραμένουν ψύχραιμοι ότι κι αν γίνει

Πως οι πετυχημένοι άνθρωποι παραμένουν ψύχραιμοι ότι κι αν γίνει

Η ικανότητα του να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματα σου και να παραμένεις ήρεμος όταν είσαι υπό πίεση, έχει άμεση σχέση με την απόδοση σου στη δουλειά. Έρευνα της εταιρίας TalentSmart, στην οποία συμμετείχαν 1 εκατ. άνθρωποι, έδειξε ότι το 90% αυτών που καταγράφουν τα success stories, διαθέτει ένα στοιχείο: Παραμένουν ψύχραιμοι σε στιγμές πίεσης.

Το λίγο άγχος μπορεί να κάνει καλό. Αφού είναι ικανό να μας δραστηριοποιήσει. Νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Berkeley, έδειξε ότι η απόδοση μας στη δουλειά ανεβαίνει όταν υπάρχει ένα μέτριο επίπεδο άγχους. Ωστόσο, το υπερβολικό άγχος δεν κάνει καλό.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει το Forbes, η έρευνα τονίζει ότι όταν ξεκινά να αγχώνεται κάποιος, δημιουργούνται νέα κύτταρα στον εγκέφαλο, που βελτιώνουν την μνήμη μας. Όμως, το φαινόμενο αυτό παρατηρείται μόνο όταν το άγχος είναι διακοπτόμενο. Όταν το άγχος συνεχίσει να υπάρχει πέρα από τα πρώτα λεπτά, τότε καταστέλλεται η ικανότητα του εγκεφάλου για την ανάπτυξη νέων κυττάρων.

Πως όμως οι πετυχημένοι άνθρωποι καταφέρνουν να παραμένουν ψύχραιμοι και να διαχειρίζονται το άγχος τους ότι κι αν γίνει; Παρακάτω ακολουθούν τα 10 μικρά «μυστικά» τους, τα οποία μπορείς να δανειστείς και εσύ.

1- Εκτιμούν ότι έχουν

2- Αποφεύγουν να ρωτήσουν «τι θα γινόταν αν»

3- Παραμένουν θετικοί

4- «Αποσυνδέονται» από την τεχνολογία

5- Περιορίζουν την καφείνη

6- Κοιμούνται σωστά

7- Δεν κάνουν αρνητικές συζητήσεις… με τον εαυτό τους

8- Αναπροσαρμόζουν την προοπτική τους

9- Κάνουν ασκήσεις για σωστή αναπνοή

10- Δεν τα κάνουν όλα μόνοι

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 9 =