αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως οι δύο απολύσεις μου, με βοήθησαν να γίνω καλύτερος CEO»: Ένας businessman αναλύει

«Πως οι δύο απολύσεις μου, με βοήθησαν να γίνω καλύτερος CEO»: Ένας businessman αναλύει

Υπάρχουν δύο κατηγορίες CEOs: Αυτοί που έχουν απολυθεί και εκείνοι που δεν έχουν απολυθεί ακόμη. Ο Marten Mickos, είναι σήμερα CEO της HackerOne. Και τα πάει πολύ καλά. Όμως στο παρελθόν έχει απολυθεί δύο φορές, από τη θέση του CEO σε εταιρίες.

«Όταν απολύθηκα για δεύτερη φορά από CEO, ήμουν πολύ χάλια ψυχολογικά. Πήγα σε συναδέλφους tech business leaders και με βοήθησαν να καταλάβω δύο πράγματα», λέει αρχικά ο Marten Mickos, μιλώντας στο CNBC.

Και εξηγεί ότι στην πραγματικότητα, το να απολυθείς δεν αποτελεί καταστροφή. Και επίσης, το να απολυθείς από CEO, δεν αφορά την αξία σου ως επαγγελματίας. Έχει να κάνει με τη στρατηγική της εταιρίας και την εκπλήρωση ενός συγκεκριμένου στόχους. Μετά από τη δύσκολη διαδρομή του, ο ίδιος έχει καταλήξει σε 3 βασικά πράγματα, που αποδεικνύουν ότι οι απολύσεις του, τον έκαναν έναν καλύτερο CEO στη συνέχεια.

1- Ένιωσα περισσότερη σιγουριά: Η απόλυση όντως είναι ένα σημαντικό «χτύπημα». Αλλά όπως λέει ο Mickos, η δύσκολη διαδρομή του, τον βοήθησε να βγει πιο δυνατός. Σκέφτηκε με τον εαυτό του αν θα έπρεπε να τα παρατήσει. Εκεί όμως πήρε τελικά την απόφαση να συνεχίσει. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κατάλαβε ότι πλέον έμαθε σημαντικά πράγματα από τα λάθη του και την επόμενη φορά θα ήταν έτοιμο να ανταπεξέλθει καλύτερα.

2- Έγινα ανθεκτικός: Για να φτάσεις στην μεγάλη επιτυχία, πρέπει να είσαι πεινασμένος (τι σας θυμίζει αυτό;). Πρέπει να έχεις πειραματιστεί και να έχεις αποτύχει πολλές φορές. Ο Mickos, μετά τις δύο απολύσεις του έγινε πιο ανθεκτικός στις δύσκολες καταστάσεις. Και τελικά του βγήκε σε καλό.

3- Αναπτύχθηκα ως ηγέτης: Τίποτα σε αυτό τον κόσμο δεν δημιουργείται από έναν άνθρωπο, όπως λέει ο ίδιος. Οι ομάδες κάνουν τη διαφορά. Άρα το να έχεις ηγετικές ικανότητες, είναι σημαντικό. Με τις δύο απολύσεις, ο Mickos κατάλαβε ότι έπρεπε να βελτιωθεί στο κομμάτι της ηγεσίας. Κάτι που έγινε. Επίσης κατάλαβε κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Δεν υπάρχει «τέλεια ηγεσία» από κάποιον. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + six =