αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως ξεκίνησε την πορεία του ο Elon Musk (από τη Νότια Αφρική)

Πως ξεκίνησε την πορεία του ο Elon Musk (από τη Νότια Αφρική)

Σήμερα, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους tech leaders στον πλανήτη. Βρίσκεται πίσω από μεγάλα brand names όπως η Tesla, η SolarCity και η SpaceX. Ναι, μιλάμε για τον Elon Musk. Τον άνθρωπο που πριν λίγο καιρό, τον είδαμε στο βίντεο του National Geographic να πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί την πρώτη προσγείωση πυραύλου της SpaceX. Στόχος του; Να στείλει σύντομα ανθρώπους στον πλανήτη Άρη.

Στο κοντινό μέλλον, θέλει επίσης να βάλει στη ζωή μας τα αυτόνομα (και ηλεκτρικά) οχήματα. Ενώ με την SolarCity την οποία εξαγόρασε πρόσφατα, θέλει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντλούμε και αποθηκεύουμε ενέργεια. Με απλά λόγια θέλει να καθιερώσει τις «πράσινες» μορφές ενέργειας.

Πως όμως ξεκίνησαν όλα; Η αρχή (αλλά και η μετέπειτα πορεία) του Elon Musk, μόνο εύκολη δεν ήταν. Όπως θα δείτε στο εντυπωσιακό γράφημα που ακολουθεί, ο ίδιος γεννήθηκε στη Νότια Αφρική. Η γονείς του ήταν χωρισμένοι, ενώ ο ίδιος συχνά έπεφτε θύμα μπούλινγκ στο σχολείο.

Μικρός συνήθιζε να διαβάζει βιβλία. Και επίσης ήθελε να φτιάξει τα δικά του video games. Σε ηλικία 17 ετών πήγε στον Καναδά, αρχικά κάνοντας διάφορες part time δουλειές. Το 1995 άρχισε να εργάζεται πάνω στην πρώτη του εταιρία, την Zip2 και η συνέχεια καταγράφεται παρακάτω…

how-elon-musk-started-infographic

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 6 =