αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως να φτιάξεις ένα blog, αν δεν έχεις τεχνικές γνώσεις: Εξηγεί μια Ελληνίδα blogger που το έκανε

Πως να φτιάξεις ένα blog, αν δεν έχεις τεχνικές γνώσεις: Εξηγεί μια Ελληνίδα blogger που το έκανε

Πολλοί μπορεί να σκέφτονται να φτιάξουν το δικό τους blog, είτε για να γράφουν στον ελεύθερο χρόνο τους, είτε για να το αναπτύξουν σε πιο επαγγελματικό επίπεδο. Εδώ όμως υπάρχει ένα πρόβλημα: Αρκετοί δεν έχουν τις βασικές τεχνικές γνώσεις για να φτιάξουν ένα blog και αυτό λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας για τα blogging σχέδια τους.

Τι θα έλεγες τώρα, αν έφτιαχνες ολομόναχος το blog σου; Ναι, μπορεί να γίνει. Η blogger Ελίνα Μουλλάκη το έκανε πριν μερικά χρόνια. Έφτιαξε μόνη της το blog της, ενώ δεν είχε κάποιες τεχνικές γνώσεις πριν, ούτε κάποιες σχετικές σπουδές. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, και η ίδια έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να αναπτύξει το blog της, να φτιάξει το δικό της κοινό και να κλείσει συνεργασίες με διάφορα brands.

Η Ελίνα Μουλλάκη μιλά στο It’s Possible, και παραθέτει τις 5 απλές κινήσεις για να ξεκινήσεις από το μηδέν, και να βγάλεις το blog σου στον «αέρα», ακόμα κι αν δεν έχεις τεχνικές γνώσεις. Ακριβώς όπως το έκανε και αυτή. Έτοιμοι;

1. Δημιούργησα όλα τα social media,ένα email και το domain με το όνομα που ήθελα να δώσω στο blog μου. (το δικό μου domain το αγόρασα για 12$/το χρόνο από την Google Domains)

2. Το email που άνοιξα ήταν της google οπότε άνοιξα απευθείας τον λογαριασμό μου στο blogger.

3. Λόγου χαμηλού budget έψαξα για δωρεάν θέματα (templates) τα οποία τα βρήκα σε κάποια site όπως themexpose.com και gooyaabitemplates.com.

4. Για να επεξεργαστώ το template, ακολούθησα τις οδηγίες.Όπου έβρισκα δυσκολίες συμβουλευόμουν το youtube και το google search.

5. To site είναι έτοιμο!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − five =