αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να πείσεις τους επενδυτές: Αναλύει η Alexa von Tobel που πούλησε την επιχείρηση της προς 350 εκατ. δολάρια

Πως να πείσεις τους επενδυτές: Αναλύει η Alexa von Tobel που πούλησε την επιχείρηση της προς 350 εκατ. δολάρια

Μπορεί η Alexa von Tobel να είναι μόλις 32 χρονών, ωστόσο τα έχει καταφέρει πολύ καλά στην επιχειρηματική της πορεία. Αρχικά εργαζόταν στην Morgan Stanley. Μέχρι το 2006, όταν κατάλαβε πως πολλοί άνθρωποι δεν έχουν τις γνώσεις έτσι ώστε να διαχειριστούν τα οικονομικά τους και χρειάζονται βοήθεια. Έτσι ίδρυσε την LearnVest η οποία έκανε αυτή ακριβώς τη δουλειά. Δημιουργούσε οικονομικά πλάνα, έτσι ώστε να γίνεται μια σωστή διαχείριση.

Άμεσα πήρε χρηματοδοτήσεις αρκετών εκατομμυρίων και η εταιρία της αναπτύχθηκε γρήγορα. Ώσπου φτάσαμε στο Μάρτιο του 2015. Τότε η αμερικανική Northwestern Mutual Life Insurance Co. ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την LearnVest προς 350 εκατ. δολάρια. Με την Tobel να παραμένει επικεφαλής του project.

Πως όμως κατάφερε η νεαρή επιχειρηματίας να κλείσει ένα τόσο σημαντικό deal, πείθοντας του επενδυτές; Μιλώντας στο inc.com, η ίδια δίνει μερικά tips, που είναι πολύ χρήσιμα σε τέτοιες περιπτώσεις. «Η πιο σημαντική συμβουλή μου για να πείσετε έναν επενδυτή ή ένα fund, είναι να πάτε προετοιμασμένοι» λέει η Tobel. Και εξηγεί ότι πρέπει να ξέρεις τέλεια την επιχείρηση που έχεις δημιουργήσει, την αγορά στην οποία δραστηριοποίησε και τους στόχους σου. Η ίδια πήγε στους επενδυτές με ένα πολυσέλιδο βιβλίο, στο οποίο είχε καταγράψει όλα τα πλάνα και τις σκέψεις της.

Πρέπει επίσης να ξέρεις τις «απαντήσεις». Να μπορείς να εξηγήσεις: πως, που και γιατί. Σημαντικό ρόλο παίζει η εξάσκηση. Αυτό που συμβουλεύει η Tobel είναι πριν πας στον επενδυτή, να μαζέψεις 3 φίλους σου και να τους κάνεις την παρουσίαση που έχεις ετοιμάσει. Έτσι ώστε να τεστάρεις αν αυτά που λες είναι απόλυτα κατανοητά και επίσης να δεις ποιες απορίες ενδεχομένως θα τους δημιουργηθούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκεί που όλοι θα ήθελαν να εργαστούν: Αυτό είναι το νέο «αρχηγείο» του Slack (ΦΩΤΟ)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 10 =