αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να καταφέρεις το «αδύνατο»: Ο Elon Musk το εξήγησε μέσα σε μερικές φράσεις στο SXSW Festival

Πως να καταφέρεις το «αδύνατο»: Ο Elon Musk το εξήγησε μέσα σε μερικές φράσεις στο SXSW Festival

Έχει πετύχει το «αδύνατο» αρκετές φορές στη ζωή του. Πόσοι, άλλωστε, θα κατάφερναν να ξεκινήσουν από την Νότια Αφρική και να φτάσουν στην απόλυτη επιτυχία; Ο Elon Musk τα κατάφερε, παρόλο που είχε δύσκολα παιδικά χρόνια. Ήταν ακόμα και θύμα μπούλινγκ στο σχολείο. Σήμερα, είναι ιδρυτής των SpaceX, Tesla, SolarCity και Boring Company.

Ο ίδιος βρέθηκε στο SXSW Festival 2018 το οποίο έγινε στο Τέξας. Ανάμεσα σε άλλα ενδιαφέροντα πράγματα, αναφέρθηκε και στο πως μπορεί κάποιος να πετύχει το «αδύνατο». Σύμφωνα τουλάχιστον με την οπτική του Musk.

«Υπάρχουν πολλά αρνητικά πράγματα στον κόσμο… υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.Υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι μίζερα και θα σας ρίξουν», είπε αρχικά ο Elon Musk.

Και συνέχισε στο σημαντικότερο κομμάτι: «Αλλά η ζωή δεν μπορεί να είναι μόνο η επίλυση ενός μίζερου προβλήματος μετά το άλλο. Αυτό δεν μπορεί να είναι το μόνο πράγμα που θα σε ενδιαφέρει. Πρέπει να υπάρχουν πράγματα που σε εμπνέουν, που σε χαροποιούν να ξυπνάς το πρωί και να είσαι μέρος της ανθρωπότητας».

Θυμίζει λίγο την ιστορία του Musk με την SpaceX. Όταν ξεκίναγε η διαστημική εταιρία -περιλαμβάνοντας τα φιλόδοξα σχέδια για πυραύλους που θα χρησιμοποιούνται ξανά και ξανά- σχεδόν κανείς δεν πίστευε στην επιτυχία. Μάλιστα, αρκετοί βετεράνοι του διαστήματος είχαν χλευάσει τον Musk τότε. Ο ίδιος όμως πίστευε ότι μπορεί να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά ξύπναγε κάθε πρωί και ένιωθε ότι προσφέρει κάτι στην ανθρωπότητα. Είχε έναν μεγάλο σκοπό, που υπερκάλυπτε όλα τα υπόλοιπα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + three =