αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως να κάνεις download όλες τις πληροφορίες που γνωρίζει η Google για εσένα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πως να κάνεις download όλες τις πληροφορίες που γνωρίζει η Google για εσένα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά το πρόσφατο σκάνδαλο με πρωταγωνιστές το Facebook και την εταιρία Cambridge Analytica, αρκετοί ήταν οι χρήστες που θέλησαν να αναζητήσουν τις πληροφορίες που έχει συλλέξει το FB για τους ίδιους. Και να κάνουν download το συγκεκριμένο αρχείο, που περιλαμβάνει όλες αυτές τις πληροφορίες.

Κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και με την Google. Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει μια σειρά από υπηρεσίες, οι οποίες κρατούν διάφορες πληροφορίες για εμάς, όπως την ώρα που χρησιμοποιήσαμε μια συγκεκριμένη εφαρμογή ή την γεωγραφική μας τοποθεσία. Υπάρχει τρόπος να κάνεις download αυτές τις πληροφορίες, και να διαπιστώσεις… τι ακριβώς ξέρει η Google για εσένα.

Όπως εξηγεί σε βίντεο του το CNBC, αυτό που έχεις να κάνεις, είναι να πληκτρολογήσεις την διεύθυνση takeout.google.com στον browser σου. Τότε θα μεταφερθείς στην ειδική σελίδα για να κάνεις download όλες τις πληροφορίες που έχει συλλέξει η Google για εσένα, σε όλες τις υπηρεσίες της. Απλά να έχεις υπόψη ότι το αρχείο μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος, και να χρειάζονται αρκετές ώρες για να κατέβει. Δες αναλυτικά τη διαδικασία, στο παρακάτω σύντομο βίντεο.

How to download everything Google knows about you

If you think Facebook knows a lot about you, wait until you see all the data Google knows. ? (via CNBC Technology)

Gepostet von CNBC Make It am Donnerstag, 5. April 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =