αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να εργάζεσαι σκληρά, χωρίς να καταστρέψεις την προσωπική σου ζωή

Πως να εργάζεσαι σκληρά, χωρίς να καταστρέψεις την προσωπική σου ζωή

Είναι αλήθεια ότι ζούμε στην εποχή της υπερβολής. Μπορεί να έχεις πολλά χρήματα, αλλά θέλεις ακόμα περισσότερο. Μπορεί να έχεις αρκετά μπλουζάκια, αλλά θέλεις ακόμα περισσότερα. Μπορεί να έχεις καλό σώμα, αλλά συνεχίζεις να κάνεις ακόμα πιο έντονη γυμναστική. Κάπως έτσι, ίσως είναι και το σκηνικό στην επαγγελματική ζωή σου. Στη λογική «όσο περισσότερο, τόσο καλύτερο». Θεωρείς ότι δουλεύοντας σκληρά από το πρωί μέχρι το βράδυ, θα σε οδηγήσει στην επιτυχία.

Και ενώ μπορεί η σκληρή δουλειά να φέρει κάποια σημαντικά αποτελέσματα, το The Muse παραθέτει την άλλη πλευρά. Σημειώνοντας ότι ένας τέτοιος τρόπος ζωής μπορεί να μην σε οδηγήσει στην επιτυχία, να μην σε κάνει χαρούμενο και να βλάψει την υγεία σου. Και την προσωπική σου ζωή.

Ναι, τις περισσότερες φορές, όταν πας να δουλέψεις… 24 ώρες την ημέρα, κάθε ημέρα, τότε χαλάς την προσωπική σου ζωή. Το The Muse τονίζει όμως κάτι: Μπορείς να είσαι παραγωγικός στη δουλειά σου, ακόμα κι αν δεν δουλεύεις ατελείωτες ώρες. Έτσι ώστε να έχεις και ελεύθερο χρόνο. Αρκεί φυσικά τις ώρες που είσαι στο γραφείο, να κάνεις σωστά την δουλειά. Εδώ είναι 3 tips που πρέπει να ακολουθήσεις

1– Μην ασχολείσαι με το laptop ή το smartphone παντού στην δουλειά: Όταν έχεις meeting, μην τσεκάρεις ταυτόχρονα τα emails ή μην κάνεις chat με φίλους. Το ίδιο και όταν πρέπει να ολοκληρώσεις ένα task. Με απλά λόγια, όταν είσαι στην δουλειά, πρέπει να είσαι όσο πιο συγκεντρωμένος και παραγωγικός μπορείς, σε αυτό που κάνεις εκείνη την στιγμή. Επίσης άκου τους άλλους και δώσε feedback.

2– Να ξέρεις πότε να λες ”όχι” και πότε ”ναι”: Σίγουρα κανένας προϊστάμενος ή κανένας πελάτης δεν θέλει να ακούει συνεχώς ”όχι”. ‘Η να λες ”αυτό δεν είναι η δουλειά μου”. Από την άλλη, δεν πρέπει να λες ”ναι σε όλα”. Έτσι θα δημιουργήσεις υπερβολική δουλειά, ενώ είναι πολύ πιθανό στη συνέχεια να μην προλαβαίνεις τα deadlines. Και σίγουρα… δεν θα έχεις προσωπική ζωή.

3– Κάνε συναντήσεις με το αφεντικό σου συχνά: Μπορεί κάποιες φορές να σου φαίνονται βαρετές. Όμως οι συναντήσεις με το αφεντικό σου είναι σημαντικές. Θα πεις για την πρόοδό σου, ίσως ζητήσεις βοήθεια ή θα μιλήσεις για τους στόχους που έχεις στην καριέρα σου. το πιο σημαντικό: Θα δείχνεις ότι είσαι παρών στην εταιρία και στις δραστηριότητες της. Και χωρίς να δουλεύεις τα βράδια. Τουλάχιστον όχι κάθε βράδυ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − fourteen =