αρχικηVIRALΠως να διαλέξεις τη σωστή θέση στο αεροπλάνο (ανάλογα με το τι θες)

Πως να διαλέξεις τη σωστή θέση στο αεροπλάνο (ανάλογα με το τι θες)

Όταν κάνεις ένα αεροπορικό ταξίδι, ιδίως ένα μεγάλο, το να επιλέξεις την κατάλληλη θεση στο αεροπλανο είναι σημαντικό! Όλοι θέλουμε να ταξιδεύουμε άνετοι και να φτάνουμε στον προορισμό μας όσο το δυνατό πιο ξεκούραστοι και με καλή διάθεση. Ωστόσο, οι προτεραιότητες του καθενός διαφέρουν! Οι Yabatravellers παραθέτουν μερικές πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν στην επιλογή σου ανάλογα με το τι αναζητάς.

Αν θέλεις ησυχία

Οι καλύτερες θέσεις για να νιώσεις λιγότερο τις αναταράξεις είναι συνήθως οι θέσεις που βρίσκονται πάνω από τα φτερά. Οι θέσεις αυτές διαφέρουν σε κάθε πτήση γιατί εξαρτάται από τον τύπο του αεροσκάφους που είναι προγραμματισμένο να την πραγματοποιήσει. Συνήθως είναι μεταξύ των σειρών 10-25, αλλά σε κάθε περίπτωση δες τον «χάρτη» των θέσεων όταν κάνεις web check-in ή απλώς ρώτα κάποιον εκπρόσωπο της αεροπορικής. Επίσης, αν θέλεις την ησυχία σου καλό είναι όταν διαλέγεις θεση στο αεροπλανο να είναι κάπου στη μέση, ή ελαφρώς προς τα μπροστά. Ο λόγος είναι ότι αποφεύγεις την φασαρία και την κίνηση κοντά στην τουαλέτα, αλλά και τις συζητήσεις των αεροσυνοδών πίσω από τις κουρτίνες.

Αν θέλεις να κοιμηθείς

Αν έχεις βραδινή πτήση, ή αν γενικώς καταφέρνεις να κοιμάσαι σε μία πτήση η καλύτερη θεση στο αεροπλανο είναι συνήθως το παράθυρο. Ο πιο προφανής λόγος είναι ότι δεν θα σε ενοχλούν οι διπλανοί σου όταν θα θέλουν να σηκωθούν. Άλλος ένας λόγος είναι ότι μπορείς να ακουμπήσεις το κεφάλι σου στο παράθυρο (και όχι στον συνταξιδιώτη σου!).

Αν θέλεις περισσότερο χώρο

Αν δεν ταξιδεύεις business class που έχει αρκετή διαφορά όσον αφορά στο χώρο που σου αναλογεί στο αεροσκάφος, τότε υπάρχουν διάφορες επιλογές. Σε αρκετές αεροπορικές κυρίως low cost, διαθέτουν με έξτρα χρέωση θέσεις που έχουν περισσότερο legroom. Οπότε μπορείς να πληρώσεις κάτι παραπάνω για να είναι πιο άνετα τα πόδια σου.

Εναλλακτικά οι θέσεις με τον περισσότερο legroom είναι στις εξόδους κινδύνου. Ωστόσο, πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν ότι αυτό δεν ισχύει για όλες τις αεροπορικές αλλά επίσης και το γεγονός ότι κατά την απογείωση και προσγείωση δεν μπορείς να έχεις μαζί σου προσωπικά αντικείμενα, ούτε καν την τσάντα σου. Ο λόγος είναι η ασφάλεια, μιας και οι έξοδοι κινδύνου πρέπει να είναι ελεύθεροι από εμπόδια σε περίπτωση εκκένωσης του αεροσκάφους. Άρα λάβε και αυτό στα υπ’ όψιν σου ότι για να κάτσεις σε αυτές τις θέσεις πρέπει να είσαι ενήλικας με καλή σωματική κατάσταση και έχεις και μία ευθύνη παραπάνω.

Αν θέλεις να κινείσαι

Στην περίπτωση που θέλεις να σηκώνεσαι συχνά, είτε για να ξεπιαστείς, είτε γιατί απλώς η παρέα σου κάθεται σε μακρινή θέση από εσένα τότε η καλύτερη θεση στο αεροπλανο είναι σε κάποιον διάδρομο. Έτσι, δεν χρειάζεται να σηκώνεις τους διπλανούς κάθε φορά που θέλεις να σηκωθείς, αλλά επίσης νιώθεις λίγο πιο ελεύθερος στις κινήσεις σου. Το αρνητικό με αυτές τις θέσεις είναι ότι μπορεί να δεχθείς μερικά «σπρωξίματα» από τους περαστικούς στο διάδρομο, αλλά και ότι πρέπει να προσέχεις μην σε «χτυπήσει» κατά λάθος το καροτσάκι των αεροσυνοδών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =